RECEPT DANA
OD OVE BUNDEVARE OSTAĆE SAMO MRVICE Savršen i brz recept UZ TAJNI DODATAK, POĆI ĆE VAM VODA NA USTA
Ako volite bundevu, ovo je pravi recept za vas. Bundeva je sjajna jer je niskokalorična, pa vam onda ove kašike šećera ne padaju mnogo teško.
Za poseban ukus potrudiće se orasi.
Pravi jesenji recept, lak i jednostavan, s malo sastojaka.
Idealno, zar ne?
Sastojci:
800 g bundeve 12 kašika šećera
500 g kora za pitu
200g oraha plus 6 kašika šećera
1 dcl ulja
1dcl vode
malo šećera u prahu
Bundevu izrendajte, pa pomešajte sa 12 kašika šećera. Ostavite vrlo malo da odstoji. Potom je malo ocedite od vode koju je pustila. Orahe sameljite.
Namažite pleh uljem i stavite rernu da se greje na 200 stepeni. Za to vreme na podlogu stavite jednu koru, poprskate malo vodom i uljem, stavite drugu, takođe poprskate, pa preko treće kore stavljate fil celom širinom na jednu polovinu, pospete orasima i kašikom šećera i uvijate pitu.
Ovo ponavljajte dok ne potrošite sve kore. Poređate rolne jednu pored druge i prelijete ostatkom vode i ulja.
Pitu pečete dok ne budete zlatnožute boje kako bi bila hrskava. Isecite je i pospite prah šećerom.