Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

RECEPT DANA

OD OVE BUNDEVARE OSTAĆE SAMO MRVICE Savršen i brz recept UZ TAJNI DODATAK, POĆI ĆE VAM VODA NA USTA

31.10.2024. 10:02 10:19
Piše:
Bundevara
Foto: Youtube printscreen

Ako volite bundevu, ovo je pravi recept za vas. Bundeva je sjajna jer je niskokalorična, pa vam onda ove kašike šećera ne padaju mnogo teško.

Za poseban ukus potrudiće se orasi. 

Pravi jesenji recept, lak i jednostavan, s malo sastojaka. 

Idealno, zar ne?

Sastojci:

800 g bundeve 12 kašika šećera

500 g kora za pitu

200g oraha plus 6 kašika šećera

1 dcl ulja

1dcl vode

malo šećera u prahu

Bundevu izrendajte, pa pomešajte sa 12 kašika šećera. Ostavite vrlo malo da odstoji. Potom je malo ocedite od vode koju je pustila. Orahe sameljite.

Namažite pleh uljem i stavite rernu da se greje na 200 stepeni. Za to vreme na podlogu stavite jednu koru, poprskate malo vodom i uljem, stavite drugu, takođe poprskate, pa preko treće kore stavljate fil celom širinom na jednu polovinu, pospete orasima i kašikom šećera i uvijate pitu.

Ovo ponavljajte dok ne potrošite sve kore. Poređate rolne jednu pored druge i prelijete ostatkom vode i ulja. 

Pitu pečete dok ne budete zlatnožute boje kako bi bila hrskava. Isecite je i pospite prah šećerom.

Izvor:
Dnevnik, I. R.
Autor:
Pošaljite komentar