broken clouds
11°C
28.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0653
usd
108.4741
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ЕВО КАКО ДА УЖИВАТЕ И ЗА ВРЕМЕ ПОСТА

МОГУ БИТИ И ПОСНИ И ЛЕПИ Кокос чупавци КАКВЕ НИСТЕ ЈЕЛИ

28.10.2024. 19:10 19:23
Пише:
ilustracija
Фото: Pixabay.com

Време је када велика већина верника пости, али то не значи да не можете направити и сјајну, посну посластицу.

На ред су дошли чупавци, који ће бити најтраженији на вашој посној трпези.

Толико су сочни и укусни да нема ко вам неће тражити рецепт

Потребно је:

За бисквит:

– 2 чаше од 2 дл киселе воде

– 2 чаше од 2 дл брашна

– 150 г шећера

– 1 ванилин шећер

– 1 прашак за пециво

За прелив:

– 1-2 кашике какао праха

– 150 грама шећера

– 150 г воде

Припрема:

Рерну загрејте на 180 степени. У једној посуди умутите киселу воду, брашно шећер и ванилин шећер и прашак за пециво. Излијте смесу у плех обложен папиром за печење. Пеците око 20  минута у рерни загрејаној на 180 степени, док не добију златно жуту боју. Помешајте какао прах, шећер и воду да добијете прелив. Сеците на коцке па ваљајте у прелив. На крају, уваљајте сваки колач у кокос.

 

Извор:
Крстарица
Аутор:
Пошаљите коментар
МАЂАРИЦЕ МАЈСТОРИЦЕ И ЗА КОКОС Погледајте РЕЦЕПТ „НА ШОЉЕ“ за неодољиво кремаст КОЛАЧ Заборавићете на „чупавце“

МАЂАРИЦЕ МАЈСТОРИЦЕ И ЗА КОКОС Погледајте РЕЦЕПТ „НА ШОЉЕ“ за неодољиво кремаст КОЛАЧ Заборавићете на „чупавце“

05.09.2024. 16:48 17:44
Баклаве с маком, кокосом или орахом у слаткој радионици у Футогу

Баклаве с маком, кокосом или орахом у слаткој радионици у Футогу

12.08.2020. 14:16 14:22
СТАРА ЈУГА СЕ ДАВИЛА У ОВИМ КОЛАЧИМА А ми знамо за трик да БУДУ ЈОШ БОЉИ
Ilustracija

СТАРА ЈУГА СЕ ДАВИЛА У ОВИМ КОЛАЧИМА А ми знамо за трик да БУДУ ЈОШ БОЉИ

25.10.2024. 12:02 12:14