ЈЕДНОСТАВНА МАРИНАДА ЗА САВРШЕНУ ПИЛЕТИНУ Овако сочно месо још нисте пробали
Досадио вам је укус суве пилетине? Уместо белог меса, припремите пилећи батак и уживајте у његовој сочности.
Месо ће бити укусније ако користите пилећи батак са костима.
Додатну дозу сочности и укуса даће и добра маринада, а Пункуфер предлаже комбинацију балзамичног сирћета, сенфа, меда, маслиновог уља и зачина. Најбољи резултати ће се постићи ако пилетину маринирате преко ноћи у фрижидеру, или барем три до четири сата.
Пилетина се пече на сецканом луку, а сервира са сезонском салатом и прилогом по жељи. Можете је послужити са печеним кромпиром, куваним пиринчем или парчетом домаћег хлеба.
Састојци за маринирану пилетину:
– 4-6 пилећих батака са костима
– 125 мл маслиновог уља
– 65 мл балзамичног сирћета
– 2 кашике меда
– 2 кашичице сенфа
– 1 велика главица лука
– 1 кашичица медитеранске мешавине зачина
– со и бибер
Припрема пилетине:
У већој чинији помешајте маслиново уље, балзамично сирће, мед, сенф, со, бибер и медитеранску мешавину зачина.
У добијену смесу ставите пилеће батаке и оставите у фрижидер преко ноћи.
Када сте спремни за припрему, очистите лук, исеците га на веће комаде и ставите у плех за печење.
Преко лука поређајте маринирани пилећи батак и све заједно ставите у претходно загрејану рерну на 180 степени Целзијуса око 40 минута, односно док се месо не испече до краја. Послужите пилетину са печеним луком и прилогом по жељи.