Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ЈЕДНОСТАВНА МАРИНАДА ЗА САВРШЕНУ ПИЛЕТИНУ Овако сочно месо још нисте пробали

22.10.2024. 17:29 17:38
Пише:
батак
Фото: Ilustracija pixabay

Досадио вам је укус суве пилетине? Уместо белог меса, припремите пилећи батак и уживајте у његовој сочности.

Месо ће бити укусније ако користите пилећи батак са костима.
 

Додатну дозу сочности и укуса даће и добра маринада, а Пункуфер предлаже комбинацију балзамичног сирћета, сенфа, меда, маслиновог уља и зачина. Најбољи резултати ће се постићи ако пилетину маринирате преко ноћи у фрижидеру, или барем три до четири сата.

Пилетина се пече на сецканом луку, а сервира са сезонском салатом и прилогом по жељи. Можете је послужити са печеним кромпиром, куваним пиринчем или парчетом домаћег хлеба.

Састојци за маринирану пилетину:
– 4-6 пилећих батака са костима
– 125 мл маслиновог уља
– 65 мл балзамичног сирћета
– 2 кашике меда
– 2 кашичице сенфа
– 1 велика главица лука
– 1 кашичица медитеранске мешавине зачина
– со и бибер

Припрема пилетине:

У већој чинији помешајте маслиново уље, балзамично сирће, мед, сенф, со, бибер и медитеранску мешавину зачина.
 

У добијену смесу ставите пилеће батаке и оставите у фрижидер преко ноћи.
 

Када сте спремни за припрему, очистите лук, исеците га на веће комаде и ставите у плех за печење.
 

Преко лука поређајте маринирани пилећи батак и све заједно ставите у претходно загрејану рерну на 180 степени Целзијуса око 40 минута, односно док се месо не испече до краја. Послужите пилетину са печеним луком и прилогом по жељи. 

Извор:
Пункуфер.дневник.хр
Пише:
Пошаљите коментар
НАЈУКУСНИЈИ ПУЊЕНИ ПИЛЕЋИ БАТАК: Рецепт за јело о КАКВОМ САЊА СВАКИ КУВАР

НАЈУКУСНИЈИ ПУЊЕНИ ПИЛЕЋИ БАТАК: Рецепт за јело о КАКВОМ САЊА СВАКИ КУВАР

09.05.2024. 13:41 13:46
ХОЛАНДЕЗ СОС САВРШЕН УЗ ХРСКАВУ ПИЛЕТИНУ Уживаћете у богатству укуса, а прави се за трен ока

ХОЛАНДЕЗ СОС САВРШЕН УЗ ХРСКАВУ ПИЛЕТИНУ Уживаћете у богатству укуса, а прави се за трен ока

21.08.2024. 19:34 19:47