Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

НАЈУКУСНИЈИ ПУЊЕНИ ПИЛЕЋИ БАТАК: Рецепт за јело о КАКВОМ САЊА СВАКИ КУВАР

09.05.2024. 13:41 13:46
Пише:
Фото: Ilustracija/pixabay.com

Пилетина је месо које подржава све експерименте са укусима које можете замислити. Но, увек је добро вратити се оним једноставнијим, али проверено фантастичним рецептима, као што је овај за пуњени пилећи батак.

Уживаћете у његовој припреми, а још више у хрскавој кожици и сочном месу са одличним пуњењем.

Састојци за пуњени пилећи батак: 4 пилећа батака, без костију, 200 г нарезаног качкаваља, 200 г нарезане шунке, сенф, мед, со, бибер, 70 г истопљеног маргарина.

Припрема:

Батаке ставите на даску за припремање хране, благо излупајте чекићем за месо, а затим бибером и сољу зачините обе стране.

Сецните батаке тако да направите "џеп" у који ћете ставити пуњење.

Узмите лист качкаваља, преко ког ћете ставити два листа шунке, па преклопити качкаваљем.

Уролајте шунку и качкаваљ, па убаците у направљени џеп у батаку.

У једној чинији помешајте сенф са кашиком меда и помешајте. Премажите батак са обе стране.

Убаците да се пече у загрејаној рерни на 220 степени, 35  минута или док месо не постане златнобраон боје.

Ако желите да буду још мекши, увијте у алуминијумску фолију и првих 20 минута пеците са фолијом, па је скините да би кожица постала хрскавија.

Препоручујемо да месо служите уз цацики салату.

Пријатно!

(Ona.rs)

Пише:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Пилећи батаци у сафту

Рецепт дана: Пилећи батаци у сафту

02.08.2017. 09:12 09:17
ВЕШТАЧКЕ НАМИРНИЦЕ Штампана пилетина још далеко од наших тањира

ВЕШТАЧКЕ НАМИРНИЦЕ Штампана пилетина још далеко од наших тањира

21.07.2020. 09:09 09:16