Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ХОЛАНДЕЗ СОС САВРШЕН УЗ ХРСКАВУ ПИЛЕТИНУ Уживаћете у богатству укуса, а прави се за трен ока

21.08.2024. 19:34 19:47
Пише:
Фото: YoutubePrintscreen/RecipeTin Eats

Француски сос који се прави од маслаца, жуманца, сок од лимуна или сирћета, белог вина и зачина (со и бибер).

Углавном се сервира топао, уз рибу, поврће, месо или јаја.

Потребно је

1 жуманце

1 кашичица воде

1 кашичица лимуновог сока

110 г путера

прстохват соли

Припрема:

У једној посуди помешајте воду, жуманце, лимунов сок и со. Отопите маслац док не запени, па умутите смесу са жуманцима и постепено додајте врео маслац. Непрестано мутите, неких 30 секунди како бисте добили савршен сос. 

Dnеvnik/Alo.rs

Пише:
Пошаљите коментар
ЈАГОДЕ НА 8 НОВИХ НАЧИНА: Омиљено пролећно воће можете пробати у коктелу, али и као део киселог и љутог соса

ЈАГОДЕ НА 8 НОВИХ НАЧИНА: Омиљено пролећно воће можете пробати у коктелу, али и као део киселог и љутог соса

09.05.2024. 14:46 15:00