ХОЛАНДЕЗ СОС САВРШЕН УЗ ХРСКАВУ ПИЛЕТИНУ Уживаћете у богатству укуса, а прави се за трен ока
21.08.2024.
19:34
19:47
Коментари (0)
Француски сос који се прави од маслаца, жуманца, сок од лимуна или сирћета, белог вина и зачина (со и бибер).
Углавном се сервира топао, уз рибу, поврће, месо или јаја.
Потребно је
1 жуманце
1 кашичица воде
1 кашичица лимуновог сока
110 г путера
прстохват соли
Припрема:
У једној посуди помешајте воду, жуманце, лимунов сок и со. Отопите маслац док не запени, па умутите смесу са жуманцима и постепено додајте врео маслац. Непрестано мутите, неких 30 секунди како бисте добили савршен сос.
Dnеvnik/Alo.rs