Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

JEDNOSTAVNA MARINADA ZA SAVRŠENU PILETINU Ovako sočno meso još niste probali

22.10.2024. 17:29 17:38
Piše:
батак
Foto: Ilustracija pixabay

Dosadio vam je ukus suve piletine? Umesto belog mesa, pripremite pileći batak i uživajte u njegovoj sočnosti.

Meso će biti ukusnije ako koristite pileći batak sa kostima.
 

Dodatnu dozu sočnosti i ukusa daće i dobra marinada, a Punkufer predlaže kombinaciju balzamičnog sirćeta, senfa, meda, maslinovog ulja i začina. Najbolji rezultati će se postići ako piletinu marinirate preko noći u frižideru, ili barem tri do četiri sata.

Piletina se peče na seckanom luku, a servira sa sezonskom salatom i prilogom po želji. Možete je poslužiti sa pečenim krompirom, kuvanim pirinčem ili parčetom domaćeg hleba.

Sastojci za mariniranu piletinu:
– 4-6 pilećih bataka sa kostima
– 125 ml maslinovog ulja
– 65 ml balzamičnog sirćeta
– 2 kašike meda
– 2 kašičice senfa
– 1 velika glavica luka
– 1 kašičica mediteranske mešavine začina
– so i biber

Priprema piletine:

U većoj činiji pomešajte maslinovo ulje, balzamično sirće, med, senf, so, biber i mediteransku mešavinu začina.
 

U dobijenu smesu stavite pileće batake i ostavite u frižider preko noći.
 

Kada ste spremni za pripremu, očistite luk, isecite ga na veće komade i stavite u pleh za pečenje.
 

Preko luka poređajte marinirani pileći batak i sve zajedno stavite u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni Celzijusa oko 40 minuta, odnosno dok se meso ne ispeče do kraja. Poslužite piletinu sa pečenim lukom i prilogom po želji. 

Izvor:
Punkufer.dnevnik.hr
Piše:
Pošaljite komentar
NAJUKUSNIJI PUNJENI PILEĆI BATAK: Recept za jelo o KAKVOM SANJA SVAKI KUVAR

NAJUKUSNIJI PUNJENI PILEĆI BATAK: Recept za jelo o KAKVOM SANJA SVAKI KUVAR

09.05.2024. 13:41 13:46
HOLANDEZ SOS SAVRŠEN UZ HRSKAVU PILETINU Uživaćete u bogatstvu ukusa, a pravi se za tren oka

HOLANDEZ SOS SAVRŠEN UZ HRSKAVU PILETINU Uživaćete u bogatstvu ukusa, a pravi se za tren oka

21.08.2024. 19:34 19:47