Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ОВАЈ КРЕМАСТИ КОЛАЧ СА ЧОКОЛАДНИМ МЛЕКОМ И КЕКСОМ ЋЕ ВАС РАСПАМЕТИТИ! Лако се припрема, а брзо поједе (ВИДЕО, ФОТО)

20.10.2024. 17:00 17:00
Пише:
1
Фото: Приватна архива

Укусне рецепте са „Мамине трпезе” готово свакодневно на свом Инстаграм и Тикток профилу представља млада Ана Крстић.

На свом кулинарском блогу „Мамина трпеза” неретко воли да експериментише са храном. Највише, како каже, воли да испробава различите слатко-слане сосеве који се комбинују са месом. 

– До своје 18. године живела сам на Косову са својим родитељима, баком и деком. Поред маме и баке нисам имала потребу да кувам, али сам увек била ту поред њих и гледала и учила како то оне раде. Са 18 година преселила сам се у други град, отишла на студије и тада почела да кувам. У почетку, морам да признам, и нисам била толико вешта, али сваким даном сам била све боља и боља. Сада, после десет година, могу са сигурношћу да кажем да сам добра домаћица – прича за „Дневников” Недељни ручак Ана Крстић и открива нам како је дошла на идеју да своје рецепте објављује на својеврсном кулинарском блогу. – У једном тренутку у својој галерији сам имала прегршт фотографија хране и одједном ми је пала сјајна идеја на памет - да своје умеће у кухињи пренесем и својим пратиоцима. Често су нам долазили гости, а ја волим да сервирам мезе, па сам помислила да би то неком послужило као инспирација када му дођу гости.

1
Фото: Приватна архива

Како објашњава, будући да на интернету има много оних који своје рецепте деле и остварују велики успех,  није било једноставно привући пажњу публике. У њеним рецептима данас, пак, на Инстаграму ужива више од 100.000 људи. 

– Тешко је, али упорност и труд се увек исплате на крају. Трудила сам се да свакодневно објављујем различите рецепте - од традиционалних до модерних, тако да сам на тај начин и привукла и задржала пратиоце – признаје ауторка фуд-блога „Мамина трпеза”. 

Ана додаје да највише ужива када јој цела кућа замирише на вруће кифлице, крофне и остала пецива. 

В. Б. 

 

 Кекс коцке са чоколадним млеком

За кору: 

6 јаја 

6 кашика шећера 

1 дл уља 

6 кашика брашна 

2 кашике какао праха

1 кесица прашка за пециво 

500 мл чоколадног млека 

За фил: 

250 мл слатке павлаке 

150 г шећера у праху 

400 г киселе павлаке 

300 г млевеног кекса

Додатно:

200 г шлага 

 Умутити јаја и шећер те додати уље, брашно, какао прах и прашак за пециво, добро све сјединити. Излити масу у науљен и побрашњен плех. Пећи на 200 степени. Врелу кору прелити хладним чоколадним млеком. Умутити слатку павлаку са шећером у праху потом додати киселу павлаку и млевени кекс, па све лепо сјединити. Хладну кору премазати филом. Умутити шлаг и ставити преко фила. Декорисати по жељи. 

 

Извор:
Dnevnik.rs
Пише:
Пошаљите коментар
ОВАЈ ФАНТАСТИЧНИ КОЛАЧ ГОТОВ ЈЕ ЗА БУКВАЛНО 5 МИНУТА Погледајте видео и СВЕ ЋЕ ВАМ БИТИ ЈАСНО

НЕЋЕТЕ ЗАЖАЛИТИ

ilustracija

ОВАЈ ФАНТАСТИЧНИ КОЛАЧ ГОТОВ ЈЕ ЗА БУКВАЛНО 5 МИНУТА Погледајте видео и СВЕ ЋЕ ВАМ БИТИ ЈАСНО

17.10.2024. 20:26 10:06
БРЗ КРЕМАСТ КОЛАЧ БЕЗ БРАШНА И КВАСЦА Готов за два минута, топи се у устима; Идеалан за све прилике
1

БРЗ КРЕМАСТ КОЛАЧ БЕЗ БРАШНА И КВАСЦА Готов за два минута, топи се у устима; Идеалан за све прилике

14.10.2024. 13:52 14:03
ОВО ЈЕ ЈЕДНА ОД НАЈПОЗНАТИЈИХ ТУРСКИХ ПОСЛАСТИЦА! Кртица колач ће вас РАСПАМЕТИТИ! ОБАВЕЗНО ИСПРОБАЈТЕ РЕЦЕПТ
1

ОВО ЈЕ ЈЕДНА ОД НАЈПОЗНАТИЈИХ ТУРСКИХ ПОСЛАСТИЦА! Кртица колач ће вас РАСПАМЕТИТИ! ОБАВЕЗНО ИСПРОБАЈТЕ РЕЦЕПТ

13.10.2024. 18:00 18:00