ОВАЈ КРЕМАСТИ КОЛАЧ СА ЧОКОЛАДНИМ МЛЕКОМ И КЕКСОМ ЋЕ ВАС РАСПАМЕТИТИ! Лако се припрема, а брзо поједе (ВИДЕО, ФОТО)
Укусне рецепте са „Мамине трпезе” готово свакодневно на свом Инстаграм и Тикток профилу представља млада Ана Крстић.
На свом кулинарском блогу „Мамина трпеза” неретко воли да експериментише са храном. Највише, како каже, воли да испробава различите слатко-слане сосеве који се комбинују са месом.
– До своје 18. године живела сам на Косову са својим родитељима, баком и деком. Поред маме и баке нисам имала потребу да кувам, али сам увек била ту поред њих и гледала и учила како то оне раде. Са 18 година преселила сам се у други град, отишла на студије и тада почела да кувам. У почетку, морам да признам, и нисам била толико вешта, али сваким даном сам била све боља и боља. Сада, после десет година, могу са сигурношћу да кажем да сам добра домаћица – прича за „Дневников” Недељни ручак Ана Крстић и открива нам како је дошла на идеју да своје рецепте објављује на својеврсном кулинарском блогу. – У једном тренутку у својој галерији сам имала прегршт фотографија хране и одједном ми је пала сјајна идеја на памет - да своје умеће у кухињи пренесем и својим пратиоцима. Често су нам долазили гости, а ја волим да сервирам мезе, па сам помислила да би то неком послужило као инспирација када му дођу гости.
Како објашњава, будући да на интернету има много оних који своје рецепте деле и остварују велики успех, није било једноставно привући пажњу публике. У њеним рецептима данас, пак, на Инстаграму ужива више од 100.000 људи.
– Тешко је, али упорност и труд се увек исплате на крају. Трудила сам се да свакодневно објављујем различите рецепте - од традиционалних до модерних, тако да сам на тај начин и привукла и задржала пратиоце – признаје ауторка фуд-блога „Мамина трпеза”.
Ана додаје да највише ужива када јој цела кућа замирише на вруће кифлице, крофне и остала пецива.
В. Б.
Кекс коцке са чоколадним млеком
За кору:
6 јаја
6 кашика шећера
1 дл уља
6 кашика брашна
2 кашике какао праха
1 кесица прашка за пециво
500 мл чоколадног млека
За фил:
250 мл слатке павлаке
150 г шећера у праху
400 г киселе павлаке
300 г млевеног кекса
Додатно:
200 г шлага
Умутити јаја и шећер те додати уље, брашно, какао прах и прашак за пециво, добро све сјединити. Излити масу у науљен и побрашњен плех. Пећи на 200 степени. Врелу кору прелити хладним чоколадним млеком. Умутити слатку павлаку са шећером у праху потом додати киселу павлаку и млевени кекс, па све лепо сјединити. Хладну кору премазати филом. Умутити шлаг и ставити преко фила. Декорисати по жељи.