clear sky
-2°C
24.11.2024.
Нови Сад
eur
116.9977
usd
111.7457
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

БРЗ КРЕМАСТ КОЛАЧ БЕЗ БРАШНА И КВАСЦА Готов за два минута, топи се у устима; Идеалан за све прилике

14.10.2024. 13:52 14:03
Пише:
1
Фото: Freepik.com

Идеалан је за оне тренутке када желите нешто слатко, а немате много времена за припрему.

Ако тражите дезерт који је једноставан за припрему, а оставља утисак као да је прављен у најфинијој посластичарници, овај кремасти домаћи колач је прави избор.

Без употребе квасца и уз само неколико састојака, добићете мекану посластицу која се топи у устима и осваја својим богатим укусом.

Пратите рецепт корак по корак и уживајте у савршено кремастом колачу који ће одушевити све укућане

Састојци:

4 беланца
прстохват соли
жуманца - 4 ком
шећер - 3 кашике.
Грчки јогурт - 350 - 400 г
скроб - 3 кашике
прашак за пециво
шећер у праху
Припрема:

Помешајте у посуди 4 беланца и со па мутите миксером 5-6 минута.

У другој посуди помешајте жуманца и шећер па добро умутите миксером. Додајте прашак за пециво и скроб, па добро умешајте, потом сипајте грчки јогурт и опет умешајте. Затим додајте и снег од беланаца и мешате док не постане хомогена смеса.

Дно плеха прекријте пек папиром, затим на средину спустите округли калуп за торте па и њега изнутра обложите пек папиром по странама. Сипајте сву смесу и пеците на 170 степени око 50 минута, и још 10 минута на 140 степени.
На крају одозго поспите шећером у праху. 

Извор:
Дневник
Пише:
Пошаљите коментар