БРЗ КРЕМАСТ КОЛАЧ БЕЗ БРАШНА И КВАСЦА Готов за два минута, топи се у устима; Идеалан за све прилике
Идеалан је за оне тренутке када желите нешто слатко, а немате много времена за припрему.
Ако тражите дезерт који је једноставан за припрему, а оставља утисак као да је прављен у најфинијој посластичарници, овај кремасти домаћи колач је прави избор.
Без употребе квасца и уз само неколико састојака, добићете мекану посластицу која се топи у устима и осваја својим богатим укусом.
Пратите рецепт корак по корак и уживајте у савршено кремастом колачу који ће одушевити све укућане
Састојци:
4 беланца
прстохват соли
жуманца - 4 ком
шећер - 3 кашике.
Грчки јогурт - 350 - 400 г
скроб - 3 кашике
прашак за пециво
шећер у праху
Припрема:
Помешајте у посуди 4 беланца и со па мутите миксером 5-6 минута.
У другој посуди помешајте жуманца и шећер па добро умутите миксером. Додајте прашак за пециво и скроб, па добро умешајте, потом сипајте грчки јогурт и опет умешајте. Затим додајте и снег од беланаца и мешате док не постане хомогена смеса.
Дно плеха прекријте пек папиром, затим на средину спустите округли калуп за торте па и њега изнутра обложите пек папиром по странама. Сипајте сву смесу и пеците на 170 степени око 50 минута, и још 10 минута на 140 степени.
На крају одозго поспите шећером у праху.