BRZ KREMAST KOLAČ BEZ BRAŠNA I KVASCA Gotov za dva minuta, topi se u ustima; Idealan za sve prilike
Idealan je za one trenutke kada želite nešto slatko, a nemate mnogo vremena za pripremu.
Ako tražite dezert koji je jednostavan za pripremu, a ostavlja utisak kao da je pravljen u najfinijoj poslastičarnici, ovaj kremasti domaći kolač je pravi izbor.
Bez upotrebe kvasca i uz samo nekoliko sastojaka, dobićete mekanu poslasticu koja se topi u ustima i osvaja svojim bogatim ukusom.
Pratite recept korak po korak i uživajte u savršeno kremastom kolaču koji će oduševiti sve ukućane
Sastojci:
4 belanca
prstohvat soli
žumanca - 4 kom
šećer - 3 kašike.
Grčki jogurt - 350 - 400 g
skrob - 3 kašike
prašak za pecivo
šećer u prahu
Priprema:
Pomešajte u posudi 4 belanca i so pa mutite mikserom 5-6 minuta.
U drugoj posudi pomešajte žumanca i šećer pa dobro umutite mikserom. Dodajte prašak za pecivo i skrob, pa dobro umešajte, potom sipajte grčki jogurt i opet umešajte. Zatim dodajte i sneg od belanaca i mešate dok ne postane homogena smesa.
Dno pleha prekrijte pek papirom, zatim na sredinu spustite okrugli kalup za torte pa i njega iznutra obložite pek papirom po stranama. Sipajte svu smesu i pecite na 170 stepeni oko 50 minuta, i još 10 minuta na 140 stepeni.
Na kraju odozgo pospite šećerom u prahu.