Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

BRZ KREMAST KOLAČ BEZ BRAŠNA I KVASCA Gotov za dva minuta, topi se u ustima; Idealan za sve prilike

14.10.2024. 13:52 14:03
Piše:
1
Foto: Freepik.com

Idealan je za one trenutke kada želite nešto slatko, a nemate mnogo vremena za pripremu.

Ako tražite dezert koji je jednostavan za pripremu, a ostavlja utisak kao da je pravljen u najfinijoj poslastičarnici, ovaj kremasti domaći kolač je pravi izbor.

Bez upotrebe kvasca i uz samo nekoliko sastojaka, dobićete mekanu poslasticu koja se topi u ustima i osvaja svojim bogatim ukusom.

Pratite recept korak po korak i uživajte u savršeno kremastom kolaču koji će oduševiti sve ukućane

Sastojci:

4 belanca
prstohvat soli
žumanca - 4 kom
šećer - 3 kašike.
Grčki jogurt - 350 - 400 g
skrob - 3 kašike
prašak za pecivo
šećer u prahu
Priprema:

Pomešajte u posudi 4 belanca i so pa mutite mikserom 5-6 minuta.

U drugoj posudi pomešajte žumanca i šećer pa dobro umutite mikserom. Dodajte prašak za pecivo i skrob, pa dobro umešajte, potom sipajte grčki jogurt i opet umešajte. Zatim dodajte i sneg od belanaca i mešate dok ne postane homogena smesa.

Dno pleha prekrijte pek papirom, zatim na sredinu spustite okrugli kalup za torte pa i njega iznutra obložite pek papirom po stranama. Sipajte svu smesu i pecite na 170 stepeni oko 50 minuta, i još 10 minuta na 140 stepeni.
Na kraju odozgo pospite šećerom u prahu. 

Izvor:
Dnevnik
Autor:
Pošaljite komentar