overcast clouds
14°C
14.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0333
usd
106.997
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

КОЛАЧ ОД 1 ЈАЈЕТА НЕКАДА ЈЕ БИО ПРАВИ ХИТ Правили смо га у време САНКЦИЈА, ВРЕДИ ГА ПОНОВО СТАВИТИ НА СТО

11.10.2024. 10:18 10:28
Пише:
колач
Фото: Pixabay, илустрација

За овај помало заборављени колач потребно вам је само једно јаје. 

Правио се у време санкција, а сада је одличан за оне који желе укусан и нискокалорични колач. 

Вреди га поново ставити на сто.

Изразито лак за припрему, укусом и мирисом враћа у детињство!

За бисквит:

– 1 јаје

– 1 шољица шећера

– 1 шољица млевених ораха

– 1 шољица млека

– ½ шољице уља

– 1 шољица брашна

– 1 прашак за пециво

– 1 ванилин шећер

-150г какао праха

За крем:

– 2 пудинга од ваниле

– 600 мл млека 

- екстракт рума или ваниле

– 5 кашика шећера

-1 маргарин

Пенасто умутите јаје, шећер и ванилин шећер. Постепено додајте уље, млеко, а затим и остале састојке. У намашћен и побрашњен плех (20×30 цм) излијте смесу за бисквит и пеците на 180 ºЦ 25 минута. Још вруће тесто прелијте равномерно са 150-200 мл млека у које сте умешали мало рума, али може и без алкохола, рецимо, с екстрактом ваниле.

Док се бисквит пече, припремите крему тако да у предвиђеној количини млека скувате пудинг. У охлађени пудинг умешајте израђени маргарин. На охлађени бисквит сложите расхлађен крем, све поспите ренданом чоколадом или орасима и добро расхладите.

Извор:
Дневник
Аутор:
Пошаљите коментар