Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

KOLAČ OD 1 JAJETA NEKADA JE BIO PRAVI HIT Pravili smo ga u vreme SANKCIJA, VREDI GA PONOVO STAVITI NA STO

11.10.2024. 10:18 10:28
Piše:
колач
Foto: Pixabay, ilustracija

Za ovaj pomalo zaboravljeni kolač potrebno vam je samo jedno jaje. 

Pravio se u vreme sankcija, a sada je odličan za one koji žele ukusan i niskokalorični kolač. 

Vredi ga ponovo staviti na sto.

Izrazito lak za pripremu, ukusom i mirisom vraća u detinjstvo!

Za biskvit:

– 1 jaje

– 1 šoljica šećera

– 1 šoljica mlevenih oraha

– 1 šoljica mleka

– ½ šoljice ulja

– 1 šoljica brašna

– 1 prašak za pecivo

– 1 vanilin šećer

-150g kakao praha

Za krem:

– 2 pudinga od vanile

– 600 ml mleka 

- ekstrakt ruma ili vanile

– 5 kašika šećera

-1 margarin

Penasto umutite jaje, šećer i vanilin šećer. Postepeno dodajte ulje, mleko, a zatim i ostale sastojke. U namašćen i pobrašnjen pleh (20×30 cm) izlijte smesu za biskvit i pecite na 180 ºC 25 minuta. Još vruće testo prelijte ravnomerno sa 150-200 ml mleka u koje ste umešali malo ruma, ali može i bez alkohola, recimo, s ekstraktom vanile.

Dok se biskvit peče, pripremite kremu tako da u predviđenoj količini mleka skuvate puding. U ohlađeni puding umešajte izrađeni margarin. Na ohlađeni biskvit složite rashlađen krem, sve pospite rendanom čokoladom ili orasima i dobro rashladite.

Izvor:
Dnevnik
Autor:
Pošaljite komentar