Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

DŽIMI BI RADIJE DA ON BUDE OBRADOVANI UKUĆAN

BRZE PANCEROTE S JOGURTOM Obradujte svoje ukućane

04.10.2024. 16:26 16:42
Piše:
panzerotti
Foto: Pixabay.com

Pecivo je uvek dobro rešenje ako želite da budete sigurni da ćete se dobro najesti, a jedno od najpopularnijih na svetu je sočna italijanska pancerota.

Pancerote, koje podsećaju na kalcone, kako zbog oblika tako i zbog testa od kog se prave, ali se obično kaže da se pancerote prže u dubokom ulju, dok se kalcone peku.

Međutim, to nije uvek slučaj, pa vam danas predstavljamo pancerote iz rerne! Osnovna razlika između pancerota i kalcona jeste u tome što su ove prve manje i za nadev uglavnom imaju različite vrste tvrdih sireva, dok se kalcone pune rikotom i drugim mekim sirevima.

Punjene starinske pancerote

Za testo:

1 kg brašna
20 g suvog kvasca
2 kašike šećera
1 kašika soli
250 ml jogurta
250 ml tople vode
2 šolje ulja
1 žumance

Za nadev:

100 g salame po izboru
100 g sira
kečap
pečurke po ukusu
origano
Za premaz:

1 žumance
susam po ukusu

spaghetti
Foto: Pixabay.com


Priprema

U dubljoj činiji pomešajte malog prosejanog brašna i suvi kvasac, pa dodajte so i šećer, vodu, jogurt, ulje i jedno žumance i sve promešajte.
Dodajte malo po malo još brašna dok ne dobijete fino glatko testo koje može da se mesi. Ostavite da odstoji 30 minuta.
Prebacite testo na pobrašnjenu površinu, pa razvucite oklagijom i presecite na manje komade u obliku pravougaonika za pancerote.
Na sredinu svakog od delova testa stavite sitno seckane ili rendane sastojke za fil, pa preklopite oba kraja testa. Ređajte po plehu za pečenje koji ste prethodno obložili pek-papirom, pa namažite umućenim žumancetom i pospite susamom.
Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista.
 

Izvor:
Espreso
Piše:
Pošaljite komentar
NAPRAVITE TRADICIONALNI OSVEŽAVAJUĆI NAPITAK Ovo je recept za bozu, piće puno vitamina (FOTO)
боза

NAPRAVITE TRADICIONALNI OSVEŽAVAJUĆI NAPITAK Ovo je recept za bozu, piće puno vitamina (FOTO)

02.10.2024. 15:14 17:22
ČVARCI OD SOJE?! Napravite ih po OVOM receptu i sigurno ćete uživati kao i u originalnim

ČVARCI OD SOJE?! Napravite ih po OVOM receptu i sigurno ćete uživati kao i u originalnim

22.09.2024. 18:15 18:27
(FOTO, VIDEO) OVU PITU ĆETE POŽELETI ODMAH DA NAPRAVITE! Mera je NA KAŠIKU, preukusna je i GOTOVA ZA 10 MINUTA, a popularna fud-blogerka otkriva tajni recept

(FOTO, VIDEO) OVU PITU ĆETE POŽELETI ODMAH DA NAPRAVITE! Mera je NA KAŠIKU, preukusna je i GOTOVA ZA 10 MINUTA, a popularna fud-blogerka otkriva tajni recept

25.08.2024. 11:10 14:46