clear sky
24°C
27.09.2024.
Нови Сад
eur
117.0955
usd
104.8397
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ЧУО САМ ДРУГАРЕ КАКО ЗАПОМАЖУ, КУКАЛИ СУ ОД БОЛОВА! Потресно сведочење младића који је преживео МАСАКР, сада не може ни да седи

27.09.2024. 09:31 11:10
Пише:
Суђење за масакр у Дубони
Фото: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ / nr

Чуо сам другаре како запомажу, кукали су од болова - испричао је сведок Немана Илић којег је Урош Блажић у масакру 4. маја прошле године ранио, па га је у Специјални суд У Београду довезао санитет, а он је све време био на штакама.

Чуо сам пуцањ и помислио да су петарде, али сам после неколико секунди схватио да није реч о томе. Устао сам са столице и видео силуету како пуца по нама... Окренуо сам се и пао, али не знам да ли сам тада погођен или сам рефлексно пао! Чуо сам другаре како запомажу и траже помоћ. Кукали су од болова... Питате ме који је мој највећи страх? Највише се плашим шта ће бити за 20 година, јер тада ће Урош Блажић изаћи из затвора у случају да буде осуђен на максималну казну...

Суђење за масакр у Дубони
Фото: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ / nr

Ово је јуче у Специјалном суду у Београду рекао Немања Илић којег је 4. маја прошле године тешко ранио Урош Блажић. Кобног дана Блажић је у Дубони и Малом Орашју убио деветоро људи и још 12 их ранио. 

Илић је јуче на рочиште у Специјалном суду доведен санитетом. Он и годину и после рањавања тешко хода, на штакама је и не може да седи, већ само да стоји и лежи. Током сведочења Илић је на говорници стајао на штакама, а испричао је да су 4. маја повређене Анђела Стевановић и Андријана Митровић позвале да их одвезе до Дубоне где су се дружили, а он је отишао до споменика у Мало Орашје где је убрзо рањен.

Јак бол и крв

- Када сам чуо да су се врата од кола затворила покушао сам да устанем, али осетио сам јак бол и видео сам да крварим. Телефоном сам позвао оца и рекао му шта се десило, а убрзо сам чуо оца Николе Милића како га тражи. Убрзо су стигли мој отац и стриц. Питао сам стрица да ли има сок или воду у ауту, узео сам мало сока, дао сам га и Немањи Стевановићу. Са оцем и мајком сам отишао у смедеревску болницу где ми је санирана рана, а потом сам транспортован у болницу "Драгиша Мишовић" у Београду. Желим да додам да Уроша Блажића познајем само из виђења - испричао је Немања док су га мајке жртава слушале у сузама, поново проживљавајући ноћ када су остале без најмилијих.

Суђење за масакр у Дубони
Фото: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ / nr

Блажићева мајка није дошла

На почетку јучерашњег рочишта судија је констатовала да на суђење нису дошли Биљана Блажић, мајка оптуженог Уроша, као и њен други син и његова супруга, а адвокат по службеној дужности који брани Уроша Блажића приложио је суду оверене изјаве код нотара да они неће доћи на суђење.
Након његове изјаве бурно је реаговао Иван Конатар, јавни тужилац надлежног Вишег јавног тужилаштва у Смедереву!
- Тражим да суд новчано казни сведоке уколико не дођу следећи пут и да их приведе на суђење. Они имају права као блиски сродници, али сматрам да су својим недоласком и оваквим понашањем показали непоштовање према свима нама који смо овде дошли на суђење, а поготово према оштећеним члановима породице - рекао је Конатар.

Сведок Никола Ђорђевић, ријалити звезда и бивши дечко певачице Сање Вучић који је променио своје име у Виктор, рекао је јуче да остаје при свему што је рекао на саслушању у Вишем јавном тужилаштву током истраге. Тужитељка Оливера Милојевић имала је низ питања везаних за стероиде које је користио Блажић, а питала је Ђорђевића и да ли пуцао из Блажићевих пишоља.

- Знао сам да Урош има пиштољ, рекао ми је да је то од његовог оца. Пуцао сам из тог пиштоља у свињу, а из стартног пиштоља у џак у подруму. Урош ми је рекао да тај пиштољ није како треба - рекао је сведок.

Потом су уследила питања везана за Воцап групу у којој је пре масакра дошло до свађе, а који је иначе, током одбране поменуо и сам окривљени.

- Видео сам да је ствар озбиљна, зато сам звао ту девојку која се свађала са Урошем и рекао јој: "Немој да се свађаш са њим, он је дечко са села, нема он тај жаргон да се свађа." Она ми је затим рекла да ће се он извињавати из Ургентног, што сам и рекао у претходном исказу. Хтео сам да кажем да је Урош тренирао и да је користио стероиде, али се не сећам да ли је то радио испред мене - рекао је Ђорђевић док се све време клатио и намештао за говорницом.

Суђење за масакр у Дубони
Фото: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ / nr

Напета атмосфера

И на јучерашњем рочишту атмосфера у судници је била напета. Породице ожалошћених опет нису добиле одговоре које су тражили, па су тужно, бесно и незадовољно коментарисали из публике која је одвојена стаклом од бокса у ком се налазе окривљени.

Сведок Мијачић: Узимао је суплементе који појачавају агресију

Сведок Никола Мијачић рекао је да познаје Блажића од првог разреда основне школе, да зна да је тренирао и да је користио тестостерон и стероид.
- Био је нормалан дечко, рекао ми је да ће узети 500 милиграма треболона. Не знам ко је произвођач, али знам да појачава агресију. Знам дечка десет година, кад је узео треболон, после 10 дана је ово направио. Ово нормалан човек не може да направи, а да није под утицајем нечега - рекао је Мијачић.

Бројке

- 9 особа убио је Урош Блажић у Дубони и Малом Орашју

- 12 људи је Блажић ранио у свом крвавом походу

- Оптужени Блажић се, наводно, у неколико наврата током суђења насмејао. Када је дошао ред на Николу Ђорђевића да сведочи, он је дошао у део суднице где се налазе судско веће, тужиоци и адвокати, а затим се окренуо ка боксу у ком је седео окривљени Блажић, који је његов дугогодишњи пријатељ, и насмејао се. Ђордевић се све време клатио док је давао исказ, а кад је завршио са сведочењем опет се окренуо ка оптуженом. Блажић се насмејао и кад је видео другог сведока, Николу Мијачића, који је његов пријатељ из детињства! Такво Блажићево понашања је опет повредило породице жртава које су биле у непосредној близи - каже саговорник Курира који је током суђења био у публици.

Суђење Урошу и Радиши Блажићу наставља се данас у Специјалном суду у Београду, где се очекује да буду саслушани преостали сведоци. 

Dnevnik.rs/Kurir.rs

Извор:
Дневник/Курир
Аутор:
Пошаљите коментар
ЗА ДАНАС ЗАВРШЕНО СУЂЕЊЕ УРОШУ БЛАЖИЋУ Речи једног сведока леде крв у жилама: Закључала сам врата и ставила децу испод стола!

ЗА ДАНАС ЗАВРШЕНО СУЂЕЊЕ УРОШУ БЛАЖИЋУ Речи једног сведока леде крв у жилама: Закључала сам врата и ставила децу испод стола!

26.09.2024. 11:50 12:41
У НАСТАВКУ СУЂЕЊА БЛАЖИЋИМА СВЕДОЧИЛИ РОДИТЕЉИ УБИЈЕНИХ Убио је сина, целу породицу, лозу и унуке...

У НАСТАВКУ СУЂЕЊА БЛАЖИЋИМА СВЕДОЧИЛИ РОДИТЕЉИ УБИЈЕНИХ Убио је сина, целу породицу, лозу и унуке...

23.08.2024. 13:43 13:51
СВЕДОЧИО ТАКСИСТА КОЈИ ЈЕ ВОЗИО БЛАЖИЋА НАКОН МАСАКРА „Запретио бомбом и рекао да је убио 20 људи”

СВЕДОЧИО ТАКСИСТА КОЈИ ЈЕ ВОЗИО БЛАЖИЋА НАКОН МАСАКРА „Запретио бомбом и рекао да је убио 20 људи”

22.08.2024. 12:42 12:47
ХТЕО ЈЕ ДА БУДЕ ДОМАЋИН, А САДА ЈЕ УБИЦА Урош Блажић признао да је побио људе; АЛИ СЕ ВАДИ НА ТЕСТОСТЕРОН

ХТЕО ЈЕ ДА БУДЕ ДОМАЋИН, А САДА ЈЕ УБИЦА Урош Блажић признао да је побио људе; АЛИ СЕ ВАДИ НА ТЕСТОСТЕРОН

Урош Блажић данас је у згради Специјалног суда у Београду признао кривицу, али је током сведочење покушао да глуми жртву: Сем тога, после извршеног масакра, он је размишљао шта ће да једе, што је оправдао чињеницом да је од таксисте тражио паре.
21.08.2024. 15:09 15:12