ЕВО КАКО ДА ПРЕПОЗНАТЕ МЕСО ПУНО АНТИБИОТИКА И ХОРМОНА Сигурни знаци на које треба обратити пажњу!
Како лекари тврде, антибиотици у месу су главни разлог зашто људи постају све више отпорни на антибиотике па самим тим постоји огроман ризик за људски живот па чак и због баналних бактерија и инфекција.
Најбезбедније месо јесте јунетина, али само зато што се ове животиње другачије хране од свиња и пилића, због чега постоје мање шансе да користе сточну храну пуну антибиотика.
Једино месо за које може да се каже да је безбедно јесте јунетина, али само зато што се ове животиње другачије хране од свиња и пилића, због чега постоје мање шансе да користе сточну храну пуну антибиотика.
Здрава свињетина има светлу до тамне црвене боје у зависности од старости. Масно ткиво је бело, а месо мора да буде прошарано масноћом.
Са друге стране, свиња која се хранила сточном храном пуном антибиотика има беличасто месо, и доста је крупније. Обично је такво месо препуно воде, која се и види приликом куповине
Пилеће месо које је пуно антибиотика и хормона, обично је крупније, мекано је, а након печења, кост се врло лако одваја од меса. Боја меса је бледуњава и такође пуно воде. Насупрот оваквом месу, домаћа пилетина са села је чвршће структуре.