light rain
23°C
19.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ЕВО КАКО ДА ПРЕПОЗНАТЕ МЕСО ПУНО АНТИБИОТИКА И ХОРМОНА Сигурни знаци на које треба обратити пажњу!

18.09.2024. 19:27 19:36
Пише:
Извор: pixabay.com

Како лекари тврде, антибиотици у месу су главни разлог зашто људи постају све више отпорни на антибиотике па самим тим постоји огроман ризик за људски живот па чак и због баналних бактерија и инфекција.

Најбезбедније месо јесте јунетина, али само зато што се ове животиње другачије хране од свиња и пилића, због чега постоје мање шансе да користе сточну храну пуну антибиотика.

Једино месо за које може да се каже да је безбедно јесте јунетина, али само зато што се ове животиње другачије хране од свиња и пилића, због чега постоје мање шансе да користе сточну храну пуну антибиотика.

Здрава свињетина има светлу до тамне црвене боје у зависности од старости. Масно ткиво је бело, а месо мора да буде прошарано масноћом.

Са друге стране, свиња која се хранила сточном храном пуном антибиотика има беличасто месо, и доста је крупније. Обично је такво месо препуно воде, која се и види приликом куповине

Пилеће месо које је пуно антибиотика и хормона, обично је крупније, мекано је, а након печења, кост се врло лако одваја од меса. Боја меса је бледуњава и такође пуно воде. Насупрот оваквом месу, домаћа пилетина са села је чвршће структуре.

Извор:
Крстарица
Аутор:
Пошаљите коментар
СВЕ ПОПУЛАРНИЈА ДИЈЕТА "МЕСОЖДЕР" ДОВОДИ ДО ДЕМЕНЦИЈЕ Лекари упозоравају: Играте се с ватром

СВЕ ПОПУЛАРНИЈА ДИЈЕТА "МЕСОЖДЕР" ДОВОДИ ДО ДЕМЕНЦИЈЕ Лекари упозоравају: Играте се с ватром

03.09.2024. 09:34 09:43
ВЕШТАЧКО МЕСО СТИГЛО У ЕВРОПУ Ево како се прави и колико је корисно ДА ЛИ ЋЕТЕ ГА ЈЕСТИ?

ВЕШТАЧКО МЕСО СТИГЛО У ЕВРОПУ Ево како се прави и колико је корисно ДА ЛИ ЋЕТЕ ГА ЈЕСТИ?

21.08.2024. 10:31 10:39
СМАЊЕНА ПОТРОШЊА, АЛИ И УВОЗ Свињетина ДУПЛО ЈЕФТИНИЈА него за Ускрс! Месо највише увозимо из Шпаније, а ево како да БУДЕТЕ СИГУРНИ да су месне прерађевине од ДОМАЋЕ СИРОВИНЕ

СМАЊЕНА ПОТРОШЊА, АЛИ И УВОЗ Свињетина ДУПЛО ЈЕФТИНИЈА него за Ускрс! Месо највише увозимо из Шпаније, а ево како да БУДЕТЕ СИГУРНИ да су месне прерађевине од ДОМАЋЕ СИРОВИНЕ

15.08.2024. 21:46 21:50
МЕСО ИЗ ЛАБОРАТОРИЈЕ ЈЕ СТИГЛО Да ли је штетно? ДОКТОР ФИЛГУД: Није то баш „вештачко-вештачко“, може да буде добро

МЕСО ИЗ ЛАБОРАТОРИЈЕ ЈЕ СТИГЛО Да ли је штетно? ДОКТОР ФИЛГУД: Није то баш „вештачко-вештачко“, може да буде добро

Култивисано или вештачко месо стигло је на трпезе земаља Европске уније, а поставља се питање да ли је штетно и да ли иза свега стоји само материјална корист?
20.08.2024. 21:28 21:37