СЕЗОНСКИ РЕЦЕПТИ: ПИЦА СА ТУЊЕВИНОМ И ШАМПИЊОНИМА
Посни специјалитет од домаћих кора и сочног надева, за лепо вече са пријатељима
Потребно је
За тесто: децилитар и по млаке воде, пола деци уља, пола пакета свежег квасца, кашичица шећера, кашичица соли и 250 грама брашна.
За надев: конзерва туњевине у уљу, 100 грама биљног качкаваља, 50 грама маринираних шампињона, парадајз пелат, оригано, маслине и свежа паприка
Припрема
Рерну загрејте на 250 степени. Квасац и шећер сипајте у млаку воду, па кад квасац надође додајте уље и брашно, и замесите мекано тесто. Затим оставите пола сата да нарасте. Развијте тесто па га пребаците у плех. Премажите парадајз пелатом па додајте оцеђену туњевину, биљни качкаваљ, шампињоне, оригано, маслине и свежу паприку. Поспите ренданим качкаваљем. Пеците посну пицу 15 минута, у рерни загрејаној на 250 степени.
Bon appetit!
ALO/ Trpeza