Пет јела која су спремна за мање од 30 минута БРЗИ РУЧАК ЗА ДАНЕ КАДА НЕМАМО ВРЕМЕНА
Долазимо с посла уморни и гладни, а времена за кување – скоро да нема!
Зато вам доносимо пет једноставних, укусних и брзих рецепата који ће бити на столу за мање од пола сата.
Брзи свињски филе на Строганов начин
Састојци:
- 400 г свињског филеа
- 200 г шампињона
- 1 главица црног лука
- 200 мл павлаке за кување
- 1 кашичица сенфа
- 1 чаша супе или воде
- Со, бибер, уље
Припрема:
1. Филе исеците на танке траке.
2. На загрејаном уљу пропржите сецкани лук, затим додајте месо и пржите 5–7 минута.
3. Додајте сецкане шампињоне и пржите још 5 минута.
4. Додајте супу (или воду), сенф, павлаку, посолите и побиберите.
5. Кувајте на средњој ватри док се сос благо не згусне (око 5 минута).
6. Послужите уз пиринач или тестенину.
Пилетина са сусамом
Састојци:
- 400 г пилећих прса
- 2 кашике брашна
- 2 јаја
- 4 кашике сусама
- Со, бибер, уље
Припрема:
1. Пилећа прса исеците на шницле или траке.
2. Посолите, побиберите и уваљајте у брашно.
3. Умочите у умућена јаја, па у сусам.
4. Пржите на умереној ватри у тигању са мало уља, док не постану златно-хрскави (око 3–4 минута са сваке стране).
5. Послужите уз свежу салату или поврће на роштиљу.
Широки резанци у сосу од печурака
Састојци:
- 250 г широких резанаца
- 200 г вргања или шампињона
- 1 чен белог лука
- 200 мл павлаке за кување
- 1 кашика маслаца
- Со, бибер, першун
Припрема:
1. Скувајте резанце у сланој води.
2. На маслацу пропржите сецкани бели лук, додајте сецкане печурке и пржите 5 минута.
3. Додајте павлаку, со и бибер, па кувајте још 5 минута.
4. Додајте скуване резанце у сос, промешајте и послужите топло, уз мало свежег першуна.
Хладна салата са пилетином
Састојци:
- 300 г печених пилећих прса
- 2 кувана јаја
- 1 свежа паприка
- 1 краставац
- 100 г младог сира
- 2 кашике маслиновог уља
- Со, бибер, лимунов сок
Припрема:
1. Исеците пилетину, јаја, паприку и краставац на коцкице.
2. Додајте издробљени млади сир.
3. Прелијте маслиновим уљем, додајте со, бибер и лимунов сок по укусу.
4. Добро промешајте и уживајте у освежавајућем ручку!
Пилетина у кремастом сосу ("Marry Me Chicken")
Састојци:
- 400 г пилећих прса
- 200 мл павлаке за кување
- 100 мл парадајз соса
- 2 чена белог лука
- 1 кашичица оригана
- Со, бибер, уље
Припрема:
1. Пилећа прса зачините сољу, бибером и ориганом.
2. Пржите на мало уља док не добију златну боју, затим их извадите.
3. У исти тигањ додајте сецкани бели лук, павлаку и парадајз сос, па кувајте 2–3 минута.
4. Вратите пилетину у сос и кувајте још 5–7 минута.
5. Послужите уз тестенину или пиринач.
Ових пет ручкова су спас за све који немају времена, а желе укусан и брз оброк.