few clouds
10°C
02.04.2025.
Нови Сад
eur
117.0992
usd
112.8015
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Пет јела која су спремна за мање од 30 минута БРЗИ РУЧАК ЗА ДАНЕ КАДА НЕМАМО ВРЕМЕНА

01.04.2025. 18:08 18:21
Пише:
Извор:
Дневник/Индекс
храна
Фото: pixabay/ilustracija/Pexels

Долазимо с посла уморни и гладни, а времена за кување – скоро да нема!

Зато вам доносимо пет једноставних, укусних и брзих рецепата који ће бити на столу за мање од пола сата.  

Брзи свињски филе на Строганов начин

Састојци:
- 400 г свињског филеа  
- 200 г шампињона  
- 1 главица црног лука  
- 200 мл павлаке за кување  
- 1 кашичица сенфа  
- 1 чаша супе или воде  
- Со, бибер, уље  

Припрема:
1. Филе исеците на танке траке.  
2. На загрејаном уљу пропржите сецкани лук, затим додајте месо и пржите 5–7 минута.  
3. Додајте сецкане шампињоне и пржите још 5 минута.  
4. Додајте супу (или воду), сенф, павлаку, посолите и побиберите.  
5. Кувајте на средњој ватри док се сос благо не згусне (око 5 минута).  
6. Послужите уз пиринач или тестенину.  

Пилетина са сусамом

Састојци:
- 400 г пилећих прса  
- 2 кашике брашна  
- 2 јаја  
- 4 кашике сусама  
- Со, бибер, уље  

Припрема:
1. Пилећа прса исеците на шницле или траке.  
2. Посолите, побиберите и уваљајте у брашно.  
3. Умочите у умућена јаја, па у сусам.  
4. Пржите на умереној ватри у тигању са мало уља, док не постану златно-хрскави (око 3–4 минута са сваке стране).  
5. Послужите уз свежу салату или поврће на роштиљу.  

 

Широки резанци у сосу од печурака

Састојци:
- 250 г широких резанаца  
- 200 г вргања или шампињона  
- 1 чен белог лука  
- 200 мл павлаке за кување  
- 1 кашика маслаца  
- Со, бибер, першун  

Припрема:
1. Скувајте резанце у сланој води.  
2. На маслацу пропржите сецкани бели лук, додајте сецкане печурке и пржите 5 минута.  
3. Додајте павлаку, со и бибер, па кувајте још 5 минута.  
4. Додајте скуване резанце у сос, промешајте и послужите топло, уз мало свежег першуна.  

 

 Хладна салата са пилетином

Састојци:
- 300 г печених пилећих прса  
- 2 кувана јаја  
- 1 свежа паприка  
- 1 краставац  
- 100 г младог сира  
- 2 кашике маслиновог уља  
- Со, бибер, лимунов сок  

Припрема:  
1. Исеците пилетину, јаја, паприку и краставац на коцкице.  
2. Додајте издробљени млади сир.  
3. Прелијте маслиновим уљем, додајте со, бибер и лимунов сок по укусу.  
4. Добро промешајте и уживајте у освежавајућем ручку!  

Пилетина у кремастом сосу ("Marry Me Chicken")

Састојци:  
- 400 г пилећих прса  
- 200 мл павлаке за кување  
- 100 мл парадајз соса  
- 2 чена белог лука  
- 1 кашичица оригана  
- Со, бибер, уље  

Припрема:
1. Пилећа прса зачините сољу, бибером и ориганом.  
2. Пржите на мало уља док не добију златну боју, затим их извадите.  
3. У исти тигањ додајте сецкани бели лук, павлаку и парадајз сос, па кувајте 2–3 минута.  
4. Вратите пилетину у сос и кувајте још 5–7 минута.  
5. Послужите уз тестенину или пиринач.  

Ових пет ручкова су спас за све који немају времена, а желе укусан и брз оброк. 

Извор:
Дневник/Индекс
Пише:
Пошаљите коментар