SEZONSKI RECEPTI: PICA SA TUNJEVINOM I ŠAMPINJONIMA
Posni specijalitet od domaćih kora i sočnog nadeva, za lepo veče sa prijateljima
Potrebno je
Za testo: decilitar i po mlake vode, pola deci ulja, pola paketa svežeg kvasca, kašičica šećera, kašičica soli i 250 grama brašna.
Za nadev: konzerva tunjevine u ulju, 100 grama biljnog kačkavalja, 50 grama mariniranih šampinjona, paradajz pelat, origano, masline i sveža paprika
Priprema
Rernu zagrejte na 250 stepeni. Kvasac i šećer sipajte u mlaku vodu, pa kad kvasac nadođe dodajte ulje i brašno, i zamesite mekano testo. Zatim ostavite pola sata da naraste. Razvijte testo pa ga prebacite u pleh. Premažite paradajz pelatom pa dodajte oceđenu tunjevinu, biljni kačkavalj, šampinjone, origano, masline i svežu papriku. Pospite rendanim kačkavaljem. Pecite posnu picu 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 250 stepeni.
Bon appetit!
ALO/ Trpeza