Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

SEZONSKI RECEPTI: PICA SA TUNJEVINOM I ŠAMPINJONIMA

12.09.2024. 14:36 14:41
Piše:
пица туна
Foto: youtube prinstcrin/ CooKing

Posni specijalitet od domaćih kora i sočnog nadeva, za lepo veče sa prijateljima

Potrebno je

Za testo: decilitar i po mlake vode, pola deci ulja, pola paketa svežeg kvasca, kašičica šećera, kašičica soli i 250 grama brašna.

Za nadev:  konzerva tunjevine u ulju, 100 grama biljnog kačkavalja, 50 grama mariniranih šampinjona, paradajz pelat, origano, masline i sveža paprika

Priprema

Rernu zagrejte na 250 stepeni. Kvasac i šećer sipajte u mlaku vodu, pa kad kvasac nadođe dodajte ulje i brašno, i zamesite mekano testo. Zatim ostavite pola sata da naraste. Razvijte testo pa ga prebacite u pleh. Premažite paradajz pelatom pa dodajte oceđenu tunjevinu, biljni kačkavalj, šampinjone, origano, masline i svežu papriku. Pospite rendanim kačkavaljem. Pecite posnu picu 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 250 stepeni. 

Bon appetit!

ALO/ Trpeza

Izvor:
ALO/ Trpeza
Piše:
Pošaljite komentar
PLATA ZA PICA MAJSTORA NA PRIMORJU VEĆA NEGO DA STE DIREKTOR: 1800 evra za mesec dana – osam sati rada, a smeštaj i hrana obezbeđeni

PLATA ZA PICA MAJSTORA NA PRIMORJU VEĆA NEGO DA STE DIREKTOR: 1800 evra za mesec dana – osam sati rada, a smeštaj i hrana obezbeđeni

04.07.2024. 12:22 12:28