Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

СЕЗОНСКИ РЕЦЕПТИ: ПИЦА СА ТУЊЕВИНОМ И ШАМПИЊОНИМА

12.09.2024. 14:36 14:41
Пише:
пица туна
Фото: youtube prinstcrin/ CooKing

Посни специјалитет од домаћих кора и сочног надева, за лепо вече са пријатељима

Потребно је

За тесто: децилитар и по млаке воде, пола деци уља, пола пакета свежег квасца, кашичица шећера, кашичица соли и 250 грама брашна.

За надев:  конзерва туњевине у уљу, 100 грама биљног качкаваља, 50 грама маринираних шампињона, парадајз пелат, оригано, маслине и свежа паприка

Припрема

Рерну загрејте на 250 степени. Квасац и шећер сипајте у млаку воду, па кад квасац надође додајте уље и брашно, и замесите мекано тесто. Затим оставите пола сата да нарасте. Развијте тесто па га пребаците у плех. Премажите парадајз пелатом па додајте оцеђену туњевину, биљни качкаваљ, шампињоне, оригано, маслине и свежу паприку. Поспите ренданим качкаваљем. Пеците посну пицу 15 минута, у рерни загрејаној на 250 степени. 

Bon appetit!

ALO/ Trpeza

Извор:
АЛО/ Трпеза
Пише:
Пошаљите коментар
ПЛАТА ЗА ПИЦА МАЈСТОРА НА ПРИМОРЈУ ВЕЋА НЕГО ДА СТЕ ДИРЕКТОР: 1800 евра за месец дана – осам сати рада, а смештај и храна обезбеђени

ПЛАТА ЗА ПИЦА МАЈСТОРА НА ПРИМОРЈУ ВЕЋА НЕГО ДА СТЕ ДИРЕКТОР: 1800 евра за месец дана – осам сати рада, а смештај и храна обезбеђени

04.07.2024. 12:22 12:28