(ФОТО, ВИДЕО) АКО ОВАКО ПРАВИТЕ НЕЋЕТЕ НИКАДА ПОГРЕШИТИ! Популарна фуд-блогерка открила како да направимо ПРЕУКУСНУ ДОМАЋУ СУПУ СА КНЕДЛАМА
Гастро блогерка Милена Младеновић ауторка је Инстаграм и Тикток профила „Микина кухиња”, али и истоименог Јутјуб канала који броји десетине хиљада пратилаца, који свакодневно на њеним кулинарским страницама могу да пронађу различите брзе и укусне рецепте.
Од традиционалних до модерних, преко иновативних, до оних лаких за припрему, које свако може да испроба. Љубав према кувању јавила јој се још у детињству.
– Од песка и винове лозе сам свашта знала да направим. Шалу на страну, али баш сам уживала у свим тим имитацијама кувања. Касније сам правила палачинке, неке лаганије колаче и око 18. године започела овај хоби – прича за „Дневников” Недељни ручак гастро блогерка Милена Младеновић и открива нам како је почела да објављује своје рецепте путем интернета. – То је дошло као логичан след догађаја с обзиром да сам годинама објављивала рецепте по кулиранским порталима, новинама… а онда пожела сам да се сви моји рецепти налазе на једном месту под мојим именом.
Извори инспирације су јој разни, па тако идеје за нове рецепте проналази и на интернету, али и, како каже, свуда око нас.
– Некада инспирацију добијем из оброка који наручим у ресторану, а некада видим фотографију нечега и пожелим да сама направим нешто попут тога. Ипак, после година и година осмишљавања рецепата морам признати да ми се зна догодити блокада, онда направим краћу паузу и заиста ми се разбистре мисли и освежи инспирација – објашњава ауторка „Микине кухиње”, додајући да воли да експериментише у кухињи, али са намирницама које су јој познате. – Највише волим да саставим елементе различитих јела и направим неки свој микс. Такође, волим да уводим мање промене у традиционална јела и учиним их мени укуснијим. Такви рецепти знају да налете на осуду, али махом људи који их нису ни испробали него се једноставно држе оригинала и не желе ништа да мењају.
В. Б.
за супу:
2 л воде
3 шаргарепе
2 средња кромпира
1 корен першуна
2 коцкице целера
500 г пилетине (батак, карабатак, леђа)
1 кашичица сувог зачина
1 кашичица соли
за кнедле:
1 јаје
1 кашика уља
1/3 кашичице соли
1/2 кашичице прашка за пециво
7 осредњих кашика гриза
У 2 воде ставити шаргарепу, першун, целер, кромпир, пилеће месо по избору, зачине и ставити да се кувају 30 минута од врења. Након тога извадити месо и поврће, месо исећи на коцкице, поврће испасирати виљушком, па све вратити у супу. Припремити смесу за кнедле. Умутити јаје, додати со, прашак за пециво, гриз, сјединити, па додати и уље и поново добро измешати. Врућом кашичицом захватати и спуштати кнедлице у врелу супу. Кувати још 15-ак минута. Готову супу пре служења можете посути исецканим свежим листовима першуна.