Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

(ФОТО, ВИДЕО) АКО ОВАКО ПРАВИТЕ НЕЋЕТЕ НИКАДА ПОГРЕШИТИ! Популарна фуд-блогерка открила како да направимо ПРЕУКУСНУ ДОМАЋУ СУПУ СА КНЕДЛАМА

01.09.2024. 11:15 15:27
Пише:
Фото: Privatna arhiva

Гастро блогерка Милена Младеновић ауторка је Инстаграм и Тикток профила „Микина кухиња”, али и истоименог Јутјуб канала који броји десетине хиљада пратилаца, који свакодневно на њеним кулинарским страницама могу да пронађу различите брзе и укусне рецепте.

Од традиционалних до модерних, преко иновативних, до оних лаких за припрему, које свако може да испроба. Љубав према кувању јавила јој се још у детињству.

– Од песка и винове лозе сам свашта знала да направим. Шалу на страну, али баш сам уживала у свим тим имитацијама кувања. Касније сам правила палачинке, неке лаганије колаче и око 18. године започела овај хоби – прича за „Дневников” Недељни ручак гастро блогерка Милена Младеновић и открива нам како је почела да објављује своје рецепте путем интернета. – То је дошло као логичан след догађаја с обзиром да сам годинама објављивала рецепте по кулиранским порталима, новинама… а онда пожела сам да се сви моји рецепти налазе на једном месту под мојим именом.

 

Извори инспирације су јој разни, па тако идеје за нове рецепте проналази и на интернету, али и, како каже, свуда око нас.

– Некада инспирацију добијем из оброка који наручим у ресторану, а некада видим фотографију нечега и пожелим да сама направим нешто попут тога. Ипак, после година и година осмишљавања рецепата морам признати да ми се зна догодити блокада, онда направим краћу паузу и заиста ми се разбистре мисли и освежи инспирација – објашњава ауторка „Микине кухиње”, додајући да воли да експериментише у кухињи, али са намирницама које су јој познате. – Највише волим да саставим елементе различитих јела и направим неки свој микс. Такође, волим да уводим мање промене у традиционална јела и учиним их мени укуснијим. Такви рецепти знају да налете на осуду, али махом људи који их нису ни испробали него се једноставно држе оригинала и не желе ништа да мењају.

В. Б.

 

Пилећа супа са кнедлама

за супу:

2 л воде

3 шаргарепе

2 средња кромпира

1 корен першуна

2 коцкице целера

500 г пилетине (батак,  карабатак, леђа)

1 кашичица сувог зачина

1 кашичица соли

 

за кнедле:

1 јаје

1 кашика уља

1/3 кашичице соли

1/2 кашичице прашка за пециво

7 осредњих кашика гриза

 

У 2 воде ставити шаргарепу, першун, целер, кромпир, пилеће месо по избору, зачине и ставити да се кувају 30 минута од врења. Након тога извадити месо и поврће, месо исећи на коцкице, поврће испасирати виљушком, па све вратити у супу. Припремити смесу за кнедле. Умутити јаје, додати со, прашак за пециво, гриз, сјединити, па додати и уље и поново добро измешати.  Врућом кашичицом захватати и спуштати кнедлице у врелу супу. Кувати још 15-ак минута. Готову супу пре служења можете посути исецканим свежим листовима першуна.

Пише:
Пошаљите коментар
(ФОТО, ВИДЕО) ОВУ ПИТУ ЋЕТЕ ПОЖЕЛЕТИ ОДМАХ ДА НАПРАВИТЕ! Мера је НА КАШИКУ, преукусна је и ГОТОВА ЗА 10 МИНУТА, а популарна фуд-блогерка открива тајни рецепт

(ФОТО, ВИДЕО) ОВУ ПИТУ ЋЕТЕ ПОЖЕЛЕТИ ОДМАХ ДА НАПРАВИТЕ! Мера је НА КАШИКУ, преукусна је и ГОТОВА ЗА 10 МИНУТА, а популарна фуд-блогерка открива тајни рецепт

25.08.2024. 11:10 14:46
ТЕЛЕЋА ЧОРБА ПРАВА КАФАНСКА Баца у сенку све које сте до сада пробали

ТЕЛЕЋА ЧОРБА ПРАВА КАФАНСКА Баца у сенку све које сте до сада пробали

28.08.2024. 23:38 23:49
Здрав доручак за МАЊЕ ОД 200 ДИНАРА Ово још нисте пробали, укусније него што можете да замислите

Здрав доручак за МАЊЕ ОД 200 ДИНАРА Ово још нисте пробали, укусније него што можете да замислите

29.08.2024. 09:28 09:33