ТЕЛЕЋА ЧОРБА ПРАВА КАФАНСКА Баца у сенку све које сте до сада пробали
Ова телећа чорба је једноставна за припрему и савршена је чак и за оне које тек почињу да се упуштају у кување.
Волећете ову праву кафанску чорбу.
Састојци: 1 већи телећи котлет, 1 шаргарепа, 1 главица лука, 1 целер, 3-4 кашике уља, 2 кашике брашна, 200 мл млека, 1 коцка за супу (јунећа), сецкани першун (по жељи).
Припрема:
Месо одвојите од кости и исецкајте на мање комаде. Пропржите га на уљу. Додајте ситно исецкан лук, затим и исецкану мркву и целер. Пржите десетак минута уз стално мешање.
Додајте литар топле воде и оставите да се кува 40-50 минута.У млеку размутите брашно да не буде грудвица и у танком млазу сипајте у чорбу која ври. Додајте измрвљену коцку за супу, зачините по укусу сољу и бибером, и кувајте још десетак минута.
На крају, по жељи, додајте ситно исецкани першун. Чорбу послужите уз киселу павлаку.
Дневник/Крстарица