light rain
23°C
19.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ТЕЛЕЋА ЧОРБА ПРАВА КАФАНСКА Баца у сенку све које сте до сада пробали

28.08.2024. 23:38 23:49
Пише:
Извор: Youtube Printscreen

Ова телећа чорба је једноставна за припрему и савршена је чак и за оне које тек почињу да се упуштају у кување.

Волећете ову праву кафанску чорбу.

Састојци: 1 већи телећи котлет, 1 шаргарепа, 1 главица лука, 1 целер, 3-4 кашике уља, 2 кашике брашна, 200 мл млека, 1 коцка за супу (јунећа), сецкани першун (по жељи).

Припрема:

Месо одвојите од кости и исецкајте на мање комаде. Пропржите га на уљу. Додајте ситно исецкан лук, затим и исецкану мркву и целер. Пржите десетак минута уз стално мешање.

Додајте литар топле воде и оставите да се кува 40-50 минута.У млеку размутите брашно да не буде грудвица и у танком млазу сипајте у чорбу која ври. Додајте измрвљену коцку за супу, зачините по укусу сољу и бибером, и кувајте још десетак минута.

На крају, по жељи, додајте ситно исецкани першун. Чорбу послужите уз киселу павлаку.

Дневник/Крстарица

Аутор:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Телећа чорбица

Рецепт дана: Телећа чорбица

30.06.2017. 18:35 18:43