Здрав доручак за МАЊЕ ОД 200 ДИНАРА Ово још нисте пробали, укусније него што можете да замислите
Ова проја може да се служи и када је хладна јер је укус свакако феноменалан.
И лако можете да је испечете ујутру, да не губите много времена, уколико празилук издинстате вече пре. Заправо, више је времена било потребно да се он лепо размекша, него да се проја испече.
Састојци:
Два јаја
100 гр ражаног брашна
150 гр празилука
Прстохват морске соли
50 мл минералне воде
1/2 кесице прашка за пециво
две кашичице шареног бибера
две кашике масти
вода за подливање.
Припрема:
У чинији умутите два јаја са мало морске соли и прашком за пециво. Додајте половину брашна мутећи, затим мало минералне, па опет брашно. На крају умешајте у смесу размућену кашику масти, одстајалу на собној температури и празилук. Све излијте у плех али тако да смеса буде танка, пола прста висине. Тако ће бити брже готова. Ставите плех у загрејану рерну и пеците до 20 минута на 220 степени. Када добије златну боју проверите чачкалицом да ли се нешто лепи за њу када је убодете. Ако не, извадите проју и пустите пар минута да се охлади.
За то време испеците јаја, два или четири, зависи од апетита и габарита особа које ово једу. Исеците коцке проје, ставите јаје пре и навалите.
(Нај жена)