(FOTO, VIDEO) AKO OVAKO PRAVITE NEĆETE NIKADA POGREŠITI! Popularna fud-blogerka otkrila kako da napravimo PREUKUSNU DOMAĆU SUPU SA KNEDLAMA
Gastro blogerka Milena Mladenović autorka je Instagram i Tiktok profila „Mikina kuhinja”, ali i istoimenog Jutjub kanala koji broji desetine hiljada pratilaca, koji svakodnevno na njenim kulinarskim stranicama mogu da pronađu različite brze i ukusne recepte.
Od tradicionalnih do modernih, preko inovativnih, do onih lakih za pripremu, koje svako može da isproba. Ljubav prema kuvanju javila joj se još u detinjstvu.
– Od peska i vinove loze sam svašta znala da napravim. Šalu na stranu, ali baš sam uživala u svim tim imitacijama kuvanja. Kasnije sam pravila palačinke, neke laganije kolače i oko 18. godine započela ovaj hobi – priča za „Dnevnikov” Nedeljni ručak gastro blogerka Milena Mladenović i otkriva nam kako je počela da objavljuje svoje recepte putem interneta. – To je došlo kao logičan sled događaja s obzirom da sam godinama objavljivala recepte po kuliranskim portalima, novinama… a onda požela sam da se svi moji recepti nalaze na jednom mestu pod mojim imenom.
Izvori inspiracije su joj razni, pa tako ideje za nove recepte pronalazi i na internetu, ali i, kako kaže, svuda oko nas.
– Nekada inspiraciju dobijem iz obroka koji naručim u restoranu, a nekada vidim fotografiju nečega i poželim da sama napravim nešto poput toga. Ipak, posle godina i godina osmišljavanja recepata moram priznati da mi se zna dogoditi blokada, onda napravim kraću pauzu i zaista mi se razbistre misli i osveži inspiracija – objašnjava autorka „Mikine kuhinje”, dodajući da voli da eksperimentiše u kuhinji, ali sa namirnicama koje su joj poznate. – Najviše volim da sastavim elemente različitih jela i napravim neki svoj miks. Takođe, volim da uvodim manje promene u tradicionalna jela i učinim ih meni ukusnijim. Takvi recepti znaju da nalete na osudu, ali mahom ljudi koji ih nisu ni isprobali nego se jednostavno drže originala i ne žele ništa da menjaju.
V. B.
za supu:
2 l vode
3 šargarepe
2 srednja krompira
1 koren peršuna
2 kockice celera
500 g piletine (batak, karabatak, leđa)
1 kašičica suvog začina
1 kašičica soli
za knedle:
1 jaje
1 kašika ulja
1/3 kašičice soli
1/2 kašičice praška za pecivo
7 osrednjih kašika griza
U 2 vode staviti šargarepu, peršun, celer, krompir, pileće meso po izboru, začine i staviti da se kuvaju 30 minuta od vrenja. Nakon toga izvaditi meso i povrće, meso iseći na kockice, povrće ispasirati viljuškom, pa sve vratiti u supu. Pripremiti smesu za knedle. Umutiti jaje, dodati so, prašak za pecivo, griz, sjediniti, pa dodati i ulje i ponovo dobro izmešati. Vrućom kašičicom zahvatati i spuštati knedlice u vrelu supu. Kuvati još 15-ak minuta. Gotovu supu pre služenja možete posuti iseckanim svežim listovima peršuna.