Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

(FOTO, VIDEO) AKO OVAKO PRAVITE NEĆETE NIKADA POGREŠITI! Popularna fud-blogerka otkrila kako da napravimo PREUKUSNU DOMAĆU SUPU SA KNEDLAMA

01.09.2024. 11:15 15:27
Piše:
Foto: Privatna arhiva

Gastro blogerka Milena Mladenović autorka je Instagram i Tiktok profila „Mikina kuhinja”, ali i istoimenog Jutjub kanala koji broji desetine hiljada pratilaca, koji svakodnevno na njenim kulinarskim stranicama mogu da pronađu različite brze i ukusne recepte.

Od tradicionalnih do modernih, preko inovativnih, do onih lakih za pripremu, koje svako može da isproba. Ljubav prema kuvanju javila joj se još u detinjstvu.

– Od peska i vinove loze sam svašta znala da napravim. Šalu na stranu, ali baš sam uživala u svim tim imitacijama kuvanja. Kasnije sam pravila palačinke, neke laganije kolače i oko 18. godine započela ovaj hobi – priča za „Dnevnikov” Nedeljni ručak gastro blogerka Milena Mladenović i otkriva nam kako je počela da objavljuje svoje recepte putem interneta. – To je došlo kao logičan sled događaja s obzirom da sam godinama objavljivala recepte po kuliranskim portalima, novinama… a onda požela sam da se svi moji recepti nalaze na jednom mestu pod mojim imenom.

 

Izvori inspiracije su joj razni, pa tako ideje za nove recepte pronalazi i na internetu, ali i, kako kaže, svuda oko nas.

– Nekada inspiraciju dobijem iz obroka koji naručim u restoranu, a nekada vidim fotografiju nečega i poželim da sama napravim nešto poput toga. Ipak, posle godina i godina osmišljavanja recepata moram priznati da mi se zna dogoditi blokada, onda napravim kraću pauzu i zaista mi se razbistre misli i osveži inspiracija – objašnjava autorka „Mikine kuhinje”, dodajući da voli da eksperimentiše u kuhinji, ali sa namirnicama koje su joj poznate. – Najviše volim da sastavim elemente različitih jela i napravim neki svoj miks. Takođe, volim da uvodim manje promene u tradicionalna jela i učinim ih meni ukusnijim. Takvi recepti znaju da nalete na osudu, ali mahom ljudi koji ih nisu ni isprobali nego se jednostavno drže originala i ne žele ništa da menjaju.

V. B.

 

Pileća supa sa knedlama

za supu:

2 l vode

3 šargarepe

2 srednja krompira

1 koren peršuna

2 kockice celera

500 g piletine (batak,  karabatak, leđa)

1 kašičica suvog začina

1 kašičica soli

 

za knedle:

1 jaje

1 kašika ulja

1/3 kašičice soli

1/2 kašičice praška za pecivo

7 osrednjih kašika griza

 

U 2 vode staviti šargarepu, peršun, celer, krompir, pileće meso po izboru, začine i staviti da se kuvaju 30 minuta od vrenja. Nakon toga izvaditi meso i povrće, meso iseći na kockice, povrće ispasirati viljuškom, pa sve vratiti u supu. Pripremiti smesu za knedle. Umutiti jaje, dodati so, prašak za pecivo, griz, sjediniti, pa dodati i ulje i ponovo dobro izmešati.  Vrućom kašičicom zahvatati i spuštati knedlice u vrelu supu. Kuvati još 15-ak minuta. Gotovu supu pre služenja možete posuti iseckanim svežim listovima peršuna.

Piše:
Pošaljite komentar
(FOTO, VIDEO) OVU PITU ĆETE POŽELETI ODMAH DA NAPRAVITE! Mera je NA KAŠIKU, preukusna je i GOTOVA ZA 10 MINUTA, a popularna fud-blogerka otkriva tajni recept

(FOTO, VIDEO) OVU PITU ĆETE POŽELETI ODMAH DA NAPRAVITE! Mera je NA KAŠIKU, preukusna je i GOTOVA ZA 10 MINUTA, a popularna fud-blogerka otkriva tajni recept

25.08.2024. 11:10 14:46
TELEĆA ČORBA PRAVA KAFANSKA Baca u senku sve koje ste do sada probali

TELEĆA ČORBA PRAVA KAFANSKA Baca u senku sve koje ste do sada probali

28.08.2024. 23:38 23:49
Zdrav doručak za MANJE OD 200 DINARA Ovo još niste probali, ukusnije nego što možete da zamislite

Zdrav doručak za MANJE OD 200 DINARA Ovo još niste probali, ukusnije nego što možete da zamislite

29.08.2024. 09:28 09:33