СТАРИНСКА БРЗА ПОГАЧА без квасца, соде бикарбоне и прашка за пециво: Овако су је пекле наше баке
11.08.2024.
10:34
10:49
Коментари (0)
Незаборавни, традиционални рецепт
Желите да направите хлеб без квасца, соде бикарбоне или прашка за пециво – ово је прави рецепт за вас...
Потребно је:
500 гр бр брашна
200 мл киселе воде
100 мл јогурта
соли
Припрема:
У ванглу сипати брашно, додати киселу воду, со и јогурт или кисело млеко Замесити средње глатко тесто. Развити за прст дебљине и избоцкати виљушком.
Плех од рерне угрејати да буде врућа, па ставити погачу да се пече 45 минута на 210 степени. Увити у крпу да мало омекне, па покидати рукама.
Дневник/ Krstarica.rs