clear sky
17°C
23.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

СПАЈА НАС ЉУБАВ ПРЕМА ОТАЏБИНИ Коалициона листа “Александар Вучић - Нови Сад сутра” на Петроварадинској тврђави: Вучевић: Спремни чекамо 2. јун, нека буде борба непрестана! (Фото, Видео)

25.05.2024. 19:22 21:50
Пише:
Извор: С. К.

Предизборни скуп коалиционе листе „Александар Вучић - Нови Сад сутра” одржан је данас поподне на Петроварадинској тврђави током ког је председник Српске напредне странке (СНС) Милош Вучевић заједно са председником Социјалистичке партије Србије (СПС) Ивицом Дачићем, Весном Туркулов, носиоцем листе "Александар Вучић- Нови Сад сутра" и коалиционим партнерима разговарао са мештанима сремске стране Новог Сада. Скупу су присуствовали и председница Покрајинске владе Маја Гојковић и градоначелник Новог Сада Милан Ђурић.

Вучевић је истакао да је коалиција окупљена око СНС-а за локалне изборе расписане за 2. јун, „надидеолошка, да их је спојила љубав према отаџбини и Новом Саду и да превазилази сваку разлику међу странкама и политичким идеологијама“.

- Надвила се велика опасност над нашим градом јер само овде је успело да се уједини оно што је деловало немогуће да се уједини – они који тврде да је у Сребреници почињен геноцид, који кажу да је за њих Косово независно, да су Војводину окупирали Срби, они који кажу да треба забранити српску цркву, који дају себи за право да одлучују да ли треба да имамо мостове и храмове и они који тврде да су велике патриоте, а уствари брига их за националне интересе и грађане. Њих интересују само јавна предузећа да би могли да зараде велике паре – поручио је Вучевић.

„Дан завршавамо величанственим скупом коалиционе листе “Александар Вучић - Нови Сад сутра” на Петроварадину. Наша коалиција је надидеолошка, све нас је спојила једна, најважнија ствар - а то је љубав према Отаџбини! Наша саборност доказ је да смо спремни да међусобне разлике оставимо по страни и ујединимо се како би заједно истрајали у оном што је далеко важније - одбрани националног достојанства и суверенитета! Спремни чекамо 2. јун, нека буде борба непрестана! Ми смемо да изађемо свима на црту! Не дамо Нови Сад! Не дамо Србију! До победе!, истакао је Милош Вучевић.

Он је рекао да још није чуо планове опозиције за Нови Сад, као и да „немају идеју шта ће да ураде у Бегечу, Сремској Каменици, Ковиљу, Петроварадину, на Детелинари и Новом насељу, на Салајци и Подбари или Житном тргу“.


Јакшић: Лако смо се определили с ким ћемо

Председник Извршног одбора СРС –а Ђурађ Јакшић рекао је даје СРС до сада самостално излазио на локалне изборе у Новом Саду али да су одлучили да овог пута буду окупљени у широкој коалацији око СНС-а због великог значаја који ови избори имају.

- Није нам било тешко да се определимо на коју ћемо страну. Опредилили смо се за ону страну која по свом бићу и природи и политици припадамо, а то је српска и патриотска страна – рекао је Јакшић. – Са овог места поручујемо да ћемо изградити четврти мост преко Дунава у Новом Саду, против кога су били организовани протести, да ћемо изградити храм на Лиману и Меморијални центар, а наставићемо да градимо паркове, улице, булеваре, домове здравља, школе и уредећимо систем тако да ћемо комуналну инфраструктуру довести до сваког дома на територији Новог Сада.


- Ништа се није могло од њих чути о плановима за Нови Сад, коју фабрику ће довести, шта ће изградити, осим да мрзе Александра Вучића и СНС и да хоће да ослободе Нови Сад који 12 година пропада – казао је Вучевић. - Они хоће да се домогну градске касе која је 2,5 пута већа, него за време њихове власти, када су нестајали булевари. До 2012. године су нам опуштошили индустријске зоне. Интересантно је да је први на њиховој листи Милош Тубић, из тадашњег из ДСС- а, који је био четири године директор ЈКП “Тржница“ у Новом Саду, за време мог првог мандата. Тад им нисмо сметали. Десет година су били са нама у власти, а сад кажу да ће спречити пропадање града, док аутономаши, који су се ипак сетили да су опозиција, су осам година водили град са нама. Нису били на власти зато што су нам требали, већ зато што смо хтели да имамо шири друштвени концензус, јер смо сматрали да је Нови Сад изнад политичких интереса. Није им ваљало кад смо довели десет фабрика међу којима су „Аптив“, „Континентал“, „Нидек“ и запослили 47.000 људи и што градимо два мост, што су плате дупло веће. То је за њих пропадање града.

Вучевић је нагласио да како год Новосађани буду гласали СНС ће исте вечери признати изборну вољу грађана, честитати ако неко победи, али исто тако очекивати да се и њима честита уколико однесу победу.

- Нема предаје Новог Сада никоме. Нећемо дозволити да неко победи осим ако грађани тако не одлуче. Борићемо се за сваку месну заједницу, сваки кварт и бирачко место. Сви они нека заједно изађу на црту са нама, па нека буде политичка битка, јер нећемо дати Нови Сад упропаститељима – поручио је Вучевић.

Проф. др Весна Туркулов нагласила је да јој је част што има прилику да се обрати на, како је казала, скупу патриотског блока који жели добро Србији и Новом Саду у овим тешким временима и што је носилац листе „ Алексадар Вучић – Нови Сад сутра“.


Дачић: Удружени до победе

Ивица Дачић је објаснио да када је Србија угрожена, наравно да ће се СПС удружити са партнерима.

- Разликујемо се од ових других. Они нису чврсти, немају став око Косова и Метохије. Разликујемо се и у односу према Републици Српској. Да су они на власти питање је дал би се овако снажно борили против Резолуције о Сребреници, јер су тражили да Скупштина Србије донесе одлуку о томе да је почињен геноцид у Сребреници. У таквим условима природно је да ћемо заједно наступити на овим локалним изборима, јер се не гласа само о локалним темама већ о будућности читаве земље –рекао је Дачић.


- Нови Сад се толико изградио у последње време и постао за мене најлепши град за живот у нашој земљи. Граде се нови мостови и саобраћајнице, булевари, школе, вртићи, игралишта, културе станице, изграђена је велелпна Музичко – балетска школа са концертном двораном, Научно технолишки парк. Нови Сад је еконимски развијен град који привлачи младе и постао седиште ИТ индустрије, реновирани су домови здравља, набављена је савремена дијагностичка опрема – набројала је Весна Туркулов. - Потребно је да наставимо и завршимо све што је започето: да изградимо два моста, који ће бити омогућити грађанима да за краће време путују са бачке на сремску страну града. Као лекар, нарочито ћу се борити за унапређење здравственог система јер грађани имају право на што бољу здравствену заштиту. Јуче је одржан скуп младих лекара на ком су учествовали и руководиоци здравствених установа у граду, и имали смо прилику да од њих чујемо какви су им планови и жеље за будућност и дали смо им чврсто обећање да ћемо то и испунити.

Она је казала да ће бити изграђена и Градска болница која је Новом Саду преко потребна.

- Она ће бити на месту постојеће Ковид болнице на Мишелуку, а ту ће бити и модерно породилиште које ће знатно растеретити капацитете Универзитетског клиничког центра Војводине – најавила је Весна Туркулов. – Биће завршени и радови на Универзитетрком клиничком центру, на блоквима Б и Ц, са 16 перационих сала и новим дијагностичким центром. Грађани ће имати бржу и квалитетнију дијагностику и краће ће се чекати на операције. Ослушкујући потрбе грађана сазнали смо да у приградскин насељима недостају специјалистичке службе, што ће бити решено, а већ је у плану проширење капацитета домова здравља у приградским насељима. Зато вас позива да 2. јуна будемо савесни и одговорни и гласамо за листу под редним бројем 1 „Александар Вучић – Нови Сад сутра“

Е.Д.

Аутор:
Пошаљите коментар