Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

SPAJA NAS LJUBAV PREMA OTADŽBINI Koaliciona lista “Aleksandar Vučić - Novi Sad sutra” na Petrovaradinskoj tvrđavi: Vučević: Spremni čekamo 2. jun, neka bude borba neprestana! (Foto, Video)

25.05.2024. 19:22 21:50
Piše:
Izvor: S. K.

Predizborni skup koalicione liste „Aleksandar Vučić - Novi Sad sutra” održan je danas popodne na Petrovaradinskoj tvrđavi tokom kog je predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević zajedno sa predsednikom Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivicom Dačićem, Vesnom Turkulov, nosiocem liste "Aleksandar Vučić- Novi Sad sutra" i koalicionim partnerima razgovarao sa meštanima sremske strane Novog Sada. Skupu su prisustvovali i predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković i gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić.

Vučević je istakao da je koalicija okupljena oko SNS-a za lokalne izbore raspisane za 2. jun, „nadideološka, da ih je spojila ljubav prema otadžbini i Novom Sadu i da prevazilazi svaku razliku među strankama i političkim ideologijama“.

- Nadvila se velika opasnost nad našim gradom jer samo ovde je uspelo da se ujedini ono što je delovalo nemoguće da se ujedini – oni koji tvrde da je u Srebrenici počinjen genocid, koji kažu da je za njih Kosovo nezavisno, da su Vojvodinu okupirali Srbi, oni koji kažu da treba zabraniti srpsku crkvu, koji daju sebi za pravo da odlučuju da li treba da imamo mostove i hramove i oni koji tvrde da su velike patriote, a ustvari briga ih za nacionalne interese i građane. Njih interesuju samo javna preduzeća da bi mogli da zarade velike pare – poručio je Vučević.

„Dan završavamo veličanstvenim skupom koalicione liste “Aleksandar Vučić - Novi Sad sutra” na Petrovaradinu. Naša koalicija je nadideološka, sve nas je spojila jedna, najvažnija stvar - a to je ljubav prema Otadžbini! Naša sabornost dokaz je da smo spremni da međusobne razlike ostavimo po strani i ujedinimo se kako bi zajedno istrajali u onom što je daleko važnije - odbrani nacionalnog dostojanstva i suvereniteta! Spremni čekamo 2. jun, neka bude borba neprestana! Mi smemo da izađemo svima na crtu! Ne damo Novi Sad! Ne damo Srbiju! Do pobede!, istakao je Miloš Vučević.

On je rekao da još nije čuo planove opozicije za Novi Sad, kao i da „nemaju ideju šta će da urade u Begeču, Sremskoj Kamenici, Kovilju, Petrovaradinu, na Detelinari i Novom naselju, na Salajci i Podbari ili Žitnom trgu“.


Jakšić: Lako smo se opredelili s kim ćemo

Predsednik Izvršnog odbora SRS –a Đurađ Jakšić rekao je daje SRS do sada samostalno izlazio na lokalne izbore u Novom Sadu ali da su odlučili da ovog puta budu okupljeni u širokoj koalaciji oko SNS-a zbog velikog značaja koji ovi izbori imaju.

- Nije nam bilo teško da se opredelimo na koju ćemo stranu. Opredilili smo se za onu stranu koja po svom biću i prirodi i politici pripadamo, a to je srpska i patriotska strana – rekao je Jakšić. – Sa ovog mesta poručujemo da ćemo izgraditi četvrti most preko Dunava u Novom Sadu, protiv koga su bili organizovani protesti, da ćemo izgraditi hram na Limanu i Memorijalni centar, a nastavićemo da gradimo parkove, ulice, bulevare, domove zdravlja, škole i uredećimo sistem tako da ćemo komunalnu infrastrukturu dovesti do svakog doma na teritoriji Novog Sada.


- Ništa se nije moglo od njih čuti o planovima za Novi Sad, koju fabriku će dovesti, šta će izgraditi, osim da mrze Aleksandra Vučića i SNS i da hoće da oslobode Novi Sad koji 12 godina propada – kazao je Vučević. - Oni hoće da se domognu gradske kase koja je 2,5 puta veća, nego za vreme njihove vlasti, kada su nestajali bulevari. Do 2012. godine su nam opuštošili industrijske zone. Interesantno je da je prvi na njihovoj listi Miloš Tubić, iz tadašnjeg iz DSS- a, koji je bio četiri godine direktor JKP “Tržnica“ u Novom Sadu, za vreme mog prvog mandata. Tad im nismo smetali. Deset godina su bili sa nama u vlasti, a sad kažu da će sprečiti propadanje grada, dok autonomaši, koji su se ipak setili da su opozicija, su osam godina vodili grad sa nama. Nisu bili na vlasti zato što su nam trebali, već zato što smo hteli da imamo širi društveni koncenzus, jer smo smatrali da je Novi Sad iznad političkih interesa. Nije im valjalo kad smo doveli deset fabrika među kojima su „Aptiv“, „Kontinental“, „Nidek“ i zaposlili 47.000 ljudi i što gradimo dva most, što su plate duplo veće. To je za njih propadanje grada.

Vučević je naglasio da kako god Novosađani budu glasali SNS će iste večeri priznati izbornu volju građana, čestitati ako neko pobedi, ali isto tako očekivati da se i njima čestita ukoliko odnesu pobedu.

- Nema predaje Novog Sada nikome. Nećemo dozvoliti da neko pobedi osim ako građani tako ne odluče. Borićemo se za svaku mesnu zajednicu, svaki kvart i biračko mesto. Svi oni neka zajedno izađu na crtu sa nama, pa neka bude politička bitka, jer nećemo dati Novi Sad upropastiteljima – poručio je Vučević.

Prof. dr Vesna Turkulov naglasila je da joj je čast što ima priliku da se obrati na, kako je kazala, skupu patriotskog bloka koji želi dobro Srbiji i Novom Sadu u ovim teškim vremenima i što je nosilac liste „ Aleksadar Vučić – Novi Sad sutra“.


Dačić: Udruženi do pobede

Ivica Dačić je objasnio da kada je Srbija ugrožena, naravno da će se SPS udružiti sa partnerima.

- Razlikujemo se od ovih drugih. Oni nisu čvrsti, nemaju stav oko Kosova i Metohije. Razlikujemo se i u odnosu prema Republici Srpskoj. Da su oni na vlasti pitanje je dal bi se ovako snažno borili protiv Rezolucije o Srebrenici, jer su tražili da Skupština Srbije donese odluku o tome da je počinjen genocid u Srebrenici. U takvim uslovima prirodno je da ćemo zajedno nastupiti na ovim lokalnim izborima, jer se ne glasa samo o lokalnim temama već o budućnosti čitave zemlje –rekao je Dačić.


- Novi Sad se toliko izgradio u poslednje vreme i postao za mene najlepši grad za život u našoj zemlji. Grade se novi mostovi i saobraćajnice, bulevari, škole, vrtići, igrališta, kulture stanice, izgrađena je velelpna Muzičko – baletska škola sa koncertnom dvoranom, Naučno tehnoliški park. Novi Sad je ekonimski razvijen grad koji privlači mlade i postao sedište IT industrije, renovirani su domovi zdravlja, nabavljena je savremena dijagnostička oprema – nabrojala je Vesna Turkulov. - Potrebno je da nastavimo i završimo sve što je započeto: da izgradimo dva mosta, koji će biti omogućiti građanima da za kraće vreme putuju sa bačke na sremsku stranu grada. Kao lekar, naročito ću se boriti za unapređenje zdravstvenog sistema jer građani imaju pravo na što bolju zdravstvenu zaštitu. Juče je održan skup mladih lekara na kom su učestvovali i rukovodioci zdravstvenih ustanova u gradu, i imali smo priliku da od njih čujemo kakvi su im planovi i želje za budućnost i dali smo im čvrsto obećanje da ćemo to i ispuniti.

Ona je kazala da će biti izgrađena i Gradska bolnica koja je Novom Sadu preko potrebna.

- Ona će biti na mestu postojeće Kovid bolnice na Mišeluku, a tu će biti i moderno porodilište koje će znatno rasteretiti kapacitete Univerzitetskog kliničkog centra Vojvodine – najavila je Vesna Turkulov. – Biće završeni i radovi na Univerzitetrkom kliničkom centru, na blokvima B i C, sa 16 peracionih sala i novim dijagnostičkim centrom. Građani će imati bržu i kvalitetniju dijagnostiku i kraće će se čekati na operacije. Osluškujući potrbe građana saznali smo da u prigradskin naseljima nedostaju specijalističke službe, što će biti rešeno, a već je u planu proširenje kapaciteta domova zdravlja u prigradskim naseljima. Zato vas poziva da 2. juna budemo savesni i odgovorni i glasamo za listu pod rednim brojem 1 „Aleksandar Vučić – Novi Sad sutra“

E.D.

Autor:
Pošaljite komentar