ДА ЛИ УНОСИТИ ХЛАДНУ ВОДУ ТОКОМ ЛЕТА Нутриционисткиња упозорава: То ШОКИРА желудац, сокови вам дају лажну енергију
Научно је доказано да током лета људи једу мање количине хране, као и да уносе лаганије намирнице. Нутриционисткиња Милка Раичевић истакла је данас за Пинк телевизију савете о летњој исхрани, као и које намирнице је добро што више искористити.
-Сладолед можете направити и од сока, који се само сипа у калупе и замрзне. Нека то буду намирнице које су слатке, на првом месту воће и поврће, с обзиром да је лубеница поврће. Диња је мање калоријске вредности, а оно што је најбитније да срж диње, коју бацамо, ставите у блендер, лепо измиксајте, процедите и имате изузетно здрав напитак. Жене могу додати мекиње, неко и кукурузно брашно, и направите себи једну здраву маску- саветовала је нутриционисткиња.
Раичевић истиче да се летње салате могу направити и од намирница високо вредних протеина- бораније, пасуља, грашак, који се обаре, исцеде и у њих се додају бели лук, маслиново уље или лимун.
-Сада се може дати предност житарицама, које се скувају и то је подлога за чувени мусли. Током лета доручак може да буде и парче проје или гибанице, али спремљене код куће, као и риба. За ручак можете узети и инстант супу, као што је парадајз чорба, јер нам свима треба ликопена. Потенцирам на течности. Хлеб има много квасца и адитива, а кувани кромпир има и Ц витамин, па је увек бољи избор. Најбољи је црвени кромпир. Храну треба много жвакати како би организам мање варио. Не пијте хладну воду искључиво, поготово не на сунцу. То шокира желудац. Било би добро да напољу имате пешкир натопљен водом који ће вас хладити. Када уносите сокове, уносите лажну енергију у организам, све мора да буде природно. Кафа остаје у бубрезима 48 сати, а да бисмо је избацили морамо да пијемо довољно течности. Чаједви су ти који ће нам помоћи да се презнојавамо.
Пинк/Дневник