broken clouds
18°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рецепт дана: Весели медењаци

14.12.2018. 23:08 23:11
Пише:
Извор: pixabay.com

Сезона празника само што није почела. Имате таман довољно времена да ову сјајну зимску посластицу бар једном направите „пробно“, како би кад славља крену све било у савршеном реду...

Састојци:

- 400 г обичног меког брашна,

- 140 г шећера у праху,

- 60 г маргарина,

- 2 јајета,

- 2 супене кашике меда,

- равна кашичица соде бикарбоне,

- кашичица мешаних млевених зачина за медењаке (каранфилић, цимет, анис…)

За глазуру:

- 200 г просејаног шећера у праху,

- 1 беланце,

- сок од 1 лимуна,

- кашичица густина

Припрема:

1. Од састојака израдити глатко тесто, прекрити га целофаном и оставити да се одмара два дана у фрижидеру.

2. Затим тесто разваљати на побрашњеној дасци на 3-4 милиметра дебљине и исећи модлама различитих облика.

3. Ређати их на подмазан плех, премазати јајетом умућеним с мало воде или млека.

4. Пећи у добро загрејаној рерни.

5. Глазуру мутити од беланца и неколико пута просејаног шећера у праху, све док не буде лепо бела и густа (око 20 минута). 6. На крају додати неколико капи лимуновог сока и кашичицу густина. Глазуру је могуће и бојити бојама за колаче.

7. Сипати је у кесу за замрзивач и у углу отворити сасвим мали отвор, па украшавати медењаке.

Аутор:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Посна сарма

Рецепт дана: Посна сарма

12.12.2018. 20:29 20:34
Рецепт дана: Похована фета с медом

Рецепт дана: Похована фета с медом

04.12.2018. 12:44 12:49