Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рецепт дана: Штрудла од јабука

27.11.2018. 15:47 15:51
Пише:
Фото: pixabay.com

Најлакши рецепт за колач без којих многи не могу ни да замисле зиму. Ова сласна бечка посластица савршена је и у комбинацији са сладоледом од ваниле.

Састојци:

- паковање кора за питу,

- 1 кг киселијих јабука,

- 100 г шећера,

- 50 г путера,

- цимет,

- мало рума или млека,

- суво грожђе,

- сладолед од ваниле

Припрема:

1. Коре попрскати растопљеним путером, па на њих prеthosno ољуштене и насецкане (на коцкице од око једног центиметра) јабуке.

2. Посути их шећером, циметом и сувим грожђем, prеthodno потопљеним у рум или млеко.

3. Заролати тесто и потом колач положити у намашћену тепсију.

4. Мало колач избости чачкалицом по врху како не би попуцао.

5. Пећи у рерни загрејаној на 180 степени око пола сата до 40 минута, односно, док тесто не добије злаћану корицу.

6. Пустити да се мало охлади, исећи на кришке, посути шећером у праху и послужити уз сладолед од ваниле.

Савет: Ако баш нисте љубитељ цимета и сувог грожђа, слободно их замените с мало сецканих ораха, бадема или других орашастих плодова.

Пише:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Пуњени парадајз

Рецепт дана: Пуњени парадајз

19.11.2018. 09:44 09:50
Рецепт дана: Сочно јагњеће печење с кромпиром

Рецепт дана: Сочно јагњеће печење с кромпиром

15.11.2018. 17:17 17:20