Рецепт дана: Колач с гризом и јабукама
Мирише на детињство... У питању је посластица готова за трен ока и то од састојака које сви имамо код куће.
Састојци:
- 2 јајета,
- 100 г шећера,
- 1 јогурт у чаши,
- 2 кашике уља,
- 125 г млевених ораха,
- 150 г пшеничног гриза,
- кора поморанџе,
- прстохват соли,
- пола кашичице цимета,
- 4 мање јабуке,
- прашак за пециво,
- 2 кашике глатког брашна
Припрема:
1. Одвојити беланца од жуманаца.
2. Од беланаца умутити чврст снег. Жуманца мутити са шећером док не посветле, потом додати додати кору од поморанџе, уље и јогурт.
3. Затим додати суве састојке: мешавину ораха, гриза, брашна и прашка за пециво.
4. Додати и нарибане јабуке, па на крају лагано умешати снег од беланаца.
5. Смесу улити у плех обложен масним папиром и поравнати, па пећи око 40 минута у рерни загрејаној на 180 степени.
6. Тест с чачкалицом ће вам користити да проверите када је колач печен.