Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рецепт дана: Пилетина у сосу од вишања

31.08.2018. 12:59 13:03
Пише:
Фото: Youtube Printscreen

Ово је помало неуобичајна комбинација укуса; кисело слатки сос од вишања добро се слаже с месом, а нарочито је присутан у војвођанској кухињи.

Састојци:

- око 400 г пилећег белог меса,

- 400 г очишћених вишања,

- кашика путера,

- мало маслиновог уља,

- 1 дл црног вина,

- мало свежег першуновог лишћа,

- туцане љуте паприке по укусу,

- со и бибер

Припрема:

1. Пилеће бело месо исећи на тање шницле, посолити, побиберити, посути љутом паприком, па премаза уљем.

2. Месо запећи по 2-3 минута са обе стране у дубоком, добро загрејаном тигању.

3. Запечено месо извадити у тањир са стране, а у тигањ ставити вишње и сипати вино.

4. Када течност испари и када се вишње укувају, искључити ринглу, додати путер и промешати све да се путер отопи.

5. По жељи, месо може да се врати у тигањ са сосом како би упило мирисе и укусе.

6. Пилеће бело месо и сос од вишања у тањиру посути исецканим першуновим листом и послужити с прилогом по жељи.

Пише:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Пилеће лазање

Рецепт дана: Пилеће лазање

29.08.2018. 13:29 13:31
Рецепт дана: Салата с пилетином и сланином

Рецепт дана: Салата с пилетином и сланином

20.08.2018. 19:13 19:21