Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Piletina u sosu od višanja

31.08.2018. 12:59 13:03
Piše:
Foto: Youtube Printscreen

Ovo je pomalo neuobičajna kombinacija ukusa; kiselo slatki sos od višanja dobro se slaže s mesom, a naročito je prisutan u vojvođanskoj kuhinji.

Sastojci:

- oko 400 g pilećeg belog mesa,

- 400 g očišćenih višanja,

- kašika putera,

- malo maslinovog ulja,

- 1 dl crnog vina,

- malo svežeg peršunovog lišća,

- tucane ljute paprike po ukusu,

- so i biber

Priprema:

1. Pileće belo meso iseći na tanje šnicle, posoliti, pobiberiti, posuti ljutom paprikom, pa premaza uljem.

2. Meso zapeći po 2-3 minuta sa obe strane u dubokom, dobro zagrejanom tiganju.

3. Zapečeno meso izvaditi u tanjir sa strane, a u tiganj staviti višnje i sipati vino.

4. Kada tečnost ispari i kada se višnje ukuvaju, isključiti ringlu, dodati puter i promešati sve da se puter otopi.

5. Po želji, meso može da se vrati u tiganj sa sosom kako bi upilo mirise i ukuse.

6. Pileće belo meso i sos od višanja u tanjiru posuti iseckanim peršunovim listom i poslužiti s prilogom po želji.

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Pileće lazanje

Recept dana: Pileće lazanje

29.08.2018. 13:29 13:31
Recept dana: Salata s piletinom i slaninom

Recept dana: Salata s piletinom i slaninom

20.08.2018. 19:13 19:21