Рецепт дана: Белгијски вафли
У питању је популарна посластица настала још у средњем веку, чији рецепт се одржао све до данас и притом додатно добио на популарности због лакоће припреме и бројних варијација.
Састојци:
- 355 мл топлог млека,
- 60 г отопљеног путера,
- 3 кашике шећера,
- прстохват соли,
- кашичица ваниле или рума,
- 2 већа јајета,
- 300 г брашна,
- 20 г густина,
- 1,5 кашичица сувог квасца,
- мало цимета
Припрема:
1. Умешати квасац, кашичицу шећера и топло млеко (никако не кипуће) и оставити 15 минута да се квасац активира.
2. Додати брашно и со, па све полако мешати кутлачом.
3. Потом додати јаја, једно по једно, путер, млеко и ванилу и цимет по жељи, па све сјединити.
4. Оставити тесто покривено на собној температури, док се не удвостручи у величини (око сат времена).
5. Пећи у калупу за вафле.