Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рецепт дана: Белгијски вафли

05.06.2018. 13:25 13:30
Пише:
Фото: pixabay.com

У питању је популарна посластица настала још у средњем веку, чији рецепт се одржао све до данас и притом додатно добио на популарности због лакоће припреме и бројних варијација.

Састојци:

- 355 мл топлог млека,

- 60 г отопљеног путера,

- 3 кашике шећера,

- прстохват соли,

- кашичица ваниле или рума,

- 2 већа јајета,

- 300 г брашна,

- 20 г густина,

- 1,5 кашичица сувог квасца,

- мало цимета

Припрема:

1. Умешати квасац, кашичицу шећера и топло млеко (никако не кипуће) и оставити 15 минута да се квасац активира.

2. Додати брашно и со, па све полако мешати кутлачом.

3. Потом додати јаја, једно по једно, путер, млеко и ванилу и цимет по жељи, па све сјединити.

4. Оставити тесто покривено на собној температури, док се не удвостручи у величини (око сат времена).

5. Пећи у калупу за вафле.

Пише:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Пилећи паприкаш с кромпиром

Рецепт дана: Пилећи паприкаш с кромпиром

01.06.2018. 17:57 18:00
Рецепт дана: Кајгана с влашцем и шампињонима

Рецепт дана: Кајгана с влашцем и шампињонима

25.05.2018. 12:08 12:15