scattered clouds
9°C
31.01.2025.
Нови Сад
eur
117.1557
usd
112.4119
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рецепт дана: Пилећи паприкаш с кромпиром

01.06.2018. 17:57 18:00
Пише:
Фото: pixabay.com

Да ли уопште постоји јело по ком се најлакше препознаје укус Војводине? За многе је одговор - паприкаш. Прави, домаћи старински паприкаш препознаје се по састојцима, као што су црвени кромпир, домаће сушене кобасице (или пилетина, свињетина), врло мало зачина и начину кувања. То је најважније да би паприкаш успео и изгледао баш као бакин.

Састојци:

- 1 пиле,

- 1 кг кромпира,

- 1 дл уља,

- 1 шаргарепа,

- 1 парадајз,

- 1 кашика парадајза из тубе,

- 2 главице црног лука,

- 1 паприка,

- алева паприка,

- першунов лист,

- бибер и со

Припрема:

1. Очишћено пиле исећи на комаде и опрати.

2. На загрејаном уљу или масти пропржити ситно исецкан црни лук, додати на колутове исечену шаргарепу, исечену паприку, месо, посолити по укусу, сипати пола чаше воде и динстати уз повремено доливање воде.

3. Када је месо допола кувано, додати кашику парадајза из тубе, мало алеве наприке, очишћен и на коцке исечен кромпир,па налити пола литра воде и све заједно кувати док не буде готово.

4. Куван паприкаш скинути с ватре, умешати пола кашичице ситно исецканог першуновог листа и мало млевеног бибера.

Пише:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Воћни колач

Рецепт дана: Воћни колач

23.05.2018. 12:07 12:19
Рецепт дана: Колач с кокосом без јаја

Рецепт дана: Колач с кокосом без јаја

17.05.2018. 17:26 17:48