Рецепт дана: Шпагети пица
У питању је укусан, "за час посла", оброк. Једноставно се припрема, те је прави избор за оне који воле нешто фино да прегризу, али не и да због тога проведу сате испред шпорета.
Састојци:
- 300 г шпагета,
- 3 јајета,
- 250 г павлаке,
- со и бибер по укусу,
- 150 г шункарице,
- 150 г сира гауде,
- 100-150 г шампињона или неке друге печурака,
- оригано,
- кечап (или сок од парадајза)
Припрема:
1. Приставити воду за кување шпагета и посолити је. Кад проври, убацити шпагете и кувати.
2. Док се шпагете кувају, припремити остале састојке: шункарицу исецкати на коцкице, а сир нарибати.
3. Печурке исећи или само оцедити ако су из конзерве.
4. Помешати јаја и павлаку, мало посолити (не превише јер је вода у којој се кувају шпагете слана, а слани су и шункарица и сир).
5. Куване шпагете процедити и умешати у смесу јаја и павлаке.
6. Ватросталну посуду или мањи плех помастити, па ставити шпагете.
7. По врху посути оригано и попрскати кечапом (или соком од парадајза).
8. Поређати шункарицу, па на њу ставити и печурке.
9. Посипати нарибаним тврдим сиром и ставити на печење у већ загрејану рерну око 25 минута на 170 степени.