Recept dana: Špageti pica
U pitanju je ukusan, "za čas posla", obrok. Jednostavno se priprema, te je pravi izbor za one koji vole nešto fino da pregrizu, ali ne i da zbog toga provedu sate ispred šporeta.
Sastojci:
- 300 g špageta,
- 3 jajeta,
- 250 g pavlake,
- so i biber po ukusu,
- 150 g šunkarice,
- 150 g sira gaude,
- 100-150 g šampinjona ili neke druge pečuraka,
- origano,
- kečap (ili sok od paradajza)
Priprema:
1. Pristaviti vodu za kuvanje špageta i posoliti je. Kad provri, ubaciti špagete i kuvati.
2. Dok se špagete kuvaju, pripremiti ostale sastojke: šunkaricu iseckati na kockice, a sir naribati.
3. Pečurke iseći ili samo ocediti ako su iz konzerve.
4. Pomešati jaja i pavlaku, malo posoliti (ne previše jer je voda u kojoj se kuvaju špagete slana, a slani su i šunkarica i sir).
5. Kuvane špagete procediti i umešati u smesu jaja i pavlake.
6. Vatrostalnu posudu ili manji pleh pomastiti, pa staviti špagete.
7. Po vrhu posuti origano i poprskati kečapom (ili sokom od paradajza).
8. Poređati šunkaricu, pa na nju staviti i pečurke.
9. Posipati naribanim tvrdim sirom i staviti na pečenje u već zagrejanu rernu oko 25 minuta na 170 stepeni.