overcast clouds
20°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рецепт дана: Колач од шаргарепе

12.05.2018. 15:20 15:22
Пише:
Извор: pixabay.com

Ако вам, након што скувате недељну супицу, претекне шаргарепице, ево сјајног предлога за супер укусну посластицу.

Састојци:

За тесто:

- 4 јајета,

- 100 г млевених бадема,

- 280 г глатког брашна,

- прашак за пециво,

- прстохват соли,

- 240 г жутог шећера,

- 1,5 кашичица цимета,

- 2 кашичице ароме ваниле,

- 150 г отопљеног маслаца,

- 440 г ситно нарендане шаргарепе,

- 75 мл уља

За фил:

- 400 г крем сира,

- 300 г беле чоколаде,

- 200 г слатке павлаке за шлаг,

- 1 кремфикс,

- паковање инстант желатина,

- нарендана кора поморанџе

Припрема:

Припремање теста:

1. Јаја пенасто умутити са шећером, па додати отопљени маслац и уље, па све заједно добро умутити миксером.

2. Додати преостале састојке и добро помешати.

3. Пећи у рерни prеthodno загрејаној на 180 степени. Кад се ивице одвоје од плеха проверити чачкалицом да ли је колач печен.

Припремање фила:

1. Крем сир израдити миксером, па додати нарендану корицу поморанџе.

2. Чоколаду отопити на пари и умутити миксером са сиром.

3. Од слатке павлаке умутити шлаг, па додати кремфикс и још мало мутити да се добије кремасти шлаг.

4. У шлаг додати желатин, добро умутити, а затим га умешати у крем од сира и чоколаде.

5. Добијеном кремом премазати охлађено тесто и охладити колач.

Аутор:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Тирамису

Рецепт дана: Тирамису

07.05.2018. 11:30 11:33
Рецепт дана: Мусака од парадајза

Рецепт дана: Мусака од парадајза

09.05.2018. 11:46 11:50