broken clouds
12°C
26.11.2024.
Нови Сад
eur
116.9975
usd
111.6175
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рецепт дана: Лазање с поврћем

01.05.2018. 13:56 13:59
Пише:
Фото: pixabay.com

Под претпоставком да за 1. мај меса и роштиља неће мањкати, доносимо рецепт за „дан после“, односно, нешто као предлог за укусни детокс...

Састојци:

- паковање лазања,

- 400 г шампињона,

- средња тиквица,

- 200-300 г свежег спанаћа,

- чаша павлаке,

- маслиново уље,

- со, бибер и вегета по укусу,

- оригано,

- 250 мл парадајз соса,

- 200-300 г ренданог сира по избору (моцарела, трапист, качкаваљ)

Припрема:

1. Тиквицу исећи на танке шните, усолити и оставити са стране.

2. Пецурке исецкане на листиће испржити на маслиновом уљу док не постану златножуте, затим их зачинити и потом такође оставити са стране.

3. Исецкати спанаћ на ситно и помешати га с павлаком.

4. Скувати лазање.

5. На дно калупа у коме ће се пећи, прво ставити сос од парадајза, па на њега поређати први слој лазања тестенине, затим оцеђене тиквице, па опет тестенину, печурке, тестенину, спанаћ с павлаком и тако док се не потроше сви састојци. Површину посути ренданим сиром, прекрити алуминијумском фолијом и пећи око 40 минута на умереној температури.

6. Фолију уклонити, па пећи још 15 минута да сир добије златножуту боју и да лазању постану хрскаве.

Пише:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Минестроне супа

Рецепт дана: Минестроне супа

25.04.2018. 11:20 11:23
Рецепт дана: Торта од јабука

Рецепт дана: Торта од јабука

19.04.2018. 16:43 16:46