Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рецепт дана: Минестроне супа

25.04.2018. 11:20 11:23
Пише:
Фото: pixabay.com

Минестроне супа, односно, „велика супа“ у преводу с италијанског, била је популарна још у доба старих Римљана, у 2. веку пре нове ере. И, не без разлога, „преживела“ је све до данас...

Састојци (за 6 особа):

- 100 г шаргарепе исецкане на коцкице,

- 100 г кромпира исецканог на коцкице,

- 100 г кукуруза шећерца,

- 50 г зелене бораније,

- 50 г паштрнака исецканог на коцкице,

- 50 г тиквица исецканих на коцкице,

- један мањи празилук исецкан на колутове,

- 50 г броколија,

- 50 г карфиола,

- 50 г грашка,

- 2-2,5 л пилећег бујона (prеthodno скуваног),

- першунов лист,

- 3 чена ситно насецканог белог лука,

- зачинско биље: босиљак, мајчина душица

- со

- парадајз пире

Припрема:

1. Прво скувати пилећи бујон, потом га процедити и одвојити месо од костију, па насечено на ситне комадиће вратити назад у бујон.

2. Припремити, односно, исецкати све састојке.

3. На пола кашике маслиновог уља благо пропржити, а више, уз мало воде, динстати празилук тек толико да омекне, па затим додати све састојке, осим першуновог листа и белог лука.

4. Налити бујоном, па кувати 10-15 минута. На крају додати першунов лист и бели лук и одмах уклонити супу с ватре.

5. Када је супа готова, додати тестенину и парадајз пире и затим сервирати уз препржен хлеб. Ако волите мало интензивнији укус, у супицу додајте и пармезан. 

Пише:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Грчка пита

Рецепт дана: Грчка пита

20.04.2018. 16:27 16:29
Рецепт дана: Салата с пилетином

Рецепт дана: Салата с пилетином

15.04.2018. 12:57 13:00