Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рецепт дана: Торта од јабука

19.04.2018. 16:43 16:46
Пише:
Фото: pixabay.com

Ако вам ових дана недостатак времена задаје највише мука, ево како да упркос томе направите сјајну посластицу. За његову припрему мало времена је сасвим довољно...

Састојци:

- 6 јабука (око 700 грама),

- 1/2 лимуна,

- 100 г маргарина или маслаца,

- 200 г шећера у праху,

- 200 мл млека,

- 200 г глатког брашна,

- 2 јајета,

- прашак за пециво,

- ванил шећер,

- 1/4 кашичице соли,

- кашичица цимета,

- 100 г сувог грожђа,

- кашика глатког брашна

Припрема:

1. Јабуке ољуштити, преполовити и по краћој страни исећи на шните.

2. По јабукама нарибати корицу лимуна, па попрскати лимуновим соком и све промешати.

3. Мекани маслац/маргарин и шећер добро измиксати, па додати ванил шећер и јаја, а затим умутити у глатку смесу.

4. Просејати брашно с прашком за пециво и у ту смесу додати со, а потом и мало млека, па све умутити миксером. Млеко постепено додавати.

5. По јабукама посути цимет, промешати, па спојити са смесом од јаја и брашна. Мешати шпатулом да се јабуке добро обложе тестом.

6. Суво грожђе, prеthodno натопљено у млакој води, оцедити, просушити и затим помешати с кашиком брашна.

7. Калуп пречника 26 центиметара обложити папиром за печење, па излити пола смесе. Распоредити суво грожђе одозго, па улити остатак смесе.

8. Одозго се може, по жељи, украсити шнитама јабука.

9. Пећи око 45 минута у рерни prеthodno загрејаној на 200 степени.

10. Охлађен колач посути шећером у праху.

Пише:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Салата с пилетином

Рецепт дана: Салата с пилетином

15.04.2018. 12:57 13:00
Рецепт дана: Топли сендвичи с туњевином

Рецепт дана: Топли сендвичи с туњевином

13.04.2018. 11:10 11:14