Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Lazanje s povrćem

01.05.2018. 13:56 13:59
Piše:
Foto: pixabay.com

Pod pretpostavkom da za 1. maj mesa i roštilja neće manjkati, donosimo recept za „dan posle“, odnosno, nešto kao predlog za ukusni detoks...

Sastojci:

- pakovanje lazanja,

- 400 g šampinjona,

- srednja tikvica,

- 200-300 g svežeg spanaća,

- čaša pavlake,

- maslinovo ulje,

- so, biber i vegeta po ukusu,

- origano,

- 250 ml paradajz sosa,

- 200-300 g rendanog sira po izboru (mocarela, trapist, kačkavalj)

Priprema:

1. Tikvicu iseći na tanke šnite, usoliti i ostaviti sa strane.

2. Pecurke iseckane na listiće ispržiti na maslinovom ulju dok ne postanu zlatnožute, zatim ih začiniti i potom takođe ostaviti sa strane.

3. Iseckati spanać na sitno i pomešati ga s pavlakom.

4. Skuvati lazanje.

5. Na dno kalupa u kome će se peći, prvo staviti sos od paradajza, pa na njega poređati prvi sloj lazanja testenine, zatim oceđene tikvice, pa opet testeninu, pečurke, testeninu, spanać s pavlakom i tako dok se ne potroše svi sastojci. Površinu posuti rendanim sirom, prekriti aluminijumskom folijom i peći oko 40 minuta na umerenoj temperaturi.

6. Foliju ukloniti, pa peći još 15 minuta da sir dobije zlatnožutu boju i da lazanju postanu hrskave.

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Minestrone supa

Recept dana: Minestrone supa

25.04.2018. 11:20 11:23
Recept dana: Torta od jabuka

Recept dana: Torta od jabuka

19.04.2018. 16:43 16:46