Рецепт дана: Пилећи паприкаш с ноклицама
Прави гурмани несумњиво ће уживати у овом укусном јелу, скуваном по старој војвођанској рецептури.
Састојци:
- пилећи батак, карабатак, бело месо (количина по жељи),
- већа главица црног лука,
- кашика масти,
- со, бибер, алева паприка по укусу,
За ноклице:
- 2 јајета,
- 200 г брашна,
- вода (по потреби)
Припрема:
1. На масти пропржити на ребарца исецкан црни лук, па додати на комаде исечену пилетину. Посолити, побиберити, додати алеву паприку и наставити с динстањем на тихој ватри.
2. Ставити шерпу с две литре посољене воде да проври.
3. Умутити јаја виљушком, додати брашно и воду по потреби.
4. У кипућу воду спуштати нокле које се формирају уз помоћ две кашике. Куване су кад испливају на површину.
5. Вадити ноклице рупичастом кашиком и стављати их у паприкаш.
6. Продинстати заједно нокле и пилетину десетак минута, мешајући и по потреби додати мало воде у којој су се кувале ноклице.
7. Послужити посуто першуном, уз неку добру салату.