Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рецепт дана: Пилећи паприкаш с ноклицама

14.02.2018. 11:28 11:42
Пише:
Фото: Youtube Printscreen

Прави гурмани несумњиво ће уживати у овом укусном јелу, скуваном по старој војвођанској рецептури.

Састојци: 

- пилећи батак, карабатак, бело месо (количина по жељи),

- већа главица црног лука,

- кашика масти,

- со, бибер, алева паприка по укусу,

За ноклице:

- 2 јајета,

- 200 г брашна,

- вода (по потреби)

Припрема:

1. На масти пропржити на ребарца исецкан црни лук, па додати на комаде исечену пилетину. Посолити, побиберити, додати алеву паприку и наставити с динстањем на тихој ватри.

2. Ставити шерпу с две литре посољене воде да проври.

3. Умутити јаја виљушком, додати брашно и воду по потреби.

4. У кипућу воду спуштати нокле које се формирају уз помоћ две кашике. Куване су кад испливају на површину.

5. Вадити ноклице рупичастом кашиком и стављати их у паприкаш.

6. Продинстати заједно нокле и пилетину десетак минута, мешајући и по потреби додати мало воде у којој су се кувале ноклице.

7. Послужити посуто першуном, уз неку добру салату.

Пише:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Млечна пилећа супица

Рецепт дана: Млечна пилећа супица

08.02.2018. 16:09 16:12
Рецепт дана: Чоколадни суфле

Рецепт дана: Чоколадни суфле

12.02.2018. 11:06 11:10