Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Pileći paprikaš s noklicama

14.02.2018. 11:28 11:42
Piše:
Foto: Youtube Printscreen

Pravi gurmani nesumnjivo će uživati u ovom ukusnom jelu, skuvanom po staroj vojvođanskoj recepturi.

Sastojci: 

- pileći batak, karabatak, belo meso (količina po želji),

- veća glavica crnog luka,

- kašika masti,

- so, biber, aleva paprika po ukusu,

Za noklice:

- 2 jajeta,

- 200 g brašna,

- voda (po potrebi)

Priprema:

1. Na masti propržiti na rebarca iseckan crni luk, pa dodati na komade isečenu piletinu. Posoliti, pobiberiti, dodati alevu papriku i nastaviti s dinstanjem na tihoj vatri.

2. Staviti šerpu s dve litre posoljene vode da provri.

3. Umutiti jaja viljuškom, dodati brašno i vodu po potrebi.

4. U kipuću vodu spuštati nokle koje se formiraju uz pomoć dve kašike. Kuvane su kad isplivaju na površinu.

5. Vaditi noklice rupičastom kašikom i stavljati ih u paprikaš.

6. Prodinstati zajedno nokle i piletinu desetak minuta, mešajući i po potrebi dodati malo vode u kojoj su se kuvale noklice.

7. Poslužiti posuto peršunom, uz neku dobru salatu.

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Mlečna pileća supica

Recept dana: Mlečna pileća supica

08.02.2018. 16:09 16:12
Recept dana: Čokoladni sufle

Recept dana: Čokoladni sufle

12.02.2018. 11:06 11:10