Recept dana: Pileći paprikaš s noklicama
Pravi gurmani nesumnjivo će uživati u ovom ukusnom jelu, skuvanom po staroj vojvođanskoj recepturi.
Sastojci:
- pileći batak, karabatak, belo meso (količina po želji),
- veća glavica crnog luka,
- kašika masti,
- so, biber, aleva paprika po ukusu,
Za noklice:
- 2 jajeta,
- 200 g brašna,
- voda (po potrebi)
Priprema:
1. Na masti propržiti na rebarca iseckan crni luk, pa dodati na komade isečenu piletinu. Posoliti, pobiberiti, dodati alevu papriku i nastaviti s dinstanjem na tihoj vatri.
2. Staviti šerpu s dve litre posoljene vode da provri.
3. Umutiti jaja viljuškom, dodati brašno i vodu po potrebi.
4. U kipuću vodu spuštati nokle koje se formiraju uz pomoć dve kašike. Kuvane su kad isplivaju na površinu.
5. Vaditi noklice rupičastom kašikom i stavljati ih u paprikaš.
6. Prodinstati zajedno nokle i piletinu desetak minuta, mešajući i po potrebi dodati malo vode u kojoj su se kuvale noklice.
7. Poslužiti posuto peršunom, uz neku dobru salatu.