Рецепт дана: Млечна пилећа супица
Нешто другачија, али и укуснија и ароматичнија пилећа супица.
Састојци:
- 500г пилећег меса,
- једна шаргарепа,
- 30 г целера,
- мања главица црног лука,
- 2 супене кашике маслиновог уља,
- со и бибер по укусу,
- супена кашика брашна,
- 30 мл белог вина,
- 300 мл свежег млека,
- першун
Припрема:
1. Очистити месо и ставити га у експрес лонац заједно с целером, па посолити и побиберити.
2. Кувати месо 20 минута, извадити га, процедити бујон у другу шерпу, оставити месо да се охлади, па га исећи или искидати на комаде.
3. Ставити тигањ на ватру и угрејати маслиново уље.
4. Очистити лук и шаргарепу, па лук ситно исећи, а шаргарепу изрендати.
5. Ставити шерпу с процеђеним бујоном на другу ринглу да проври.
6. Издинстати лук и шаргарепу на маслиновом уљу док не омекшају,па додати брашно, промешати и сипати вино.
7. Оставити алкохол да испари, па сипати млеко.
8. Промешати и сипати у шерпу с бујоном, додати месо, посолити и побиберити, па све промешати.
9. Кувати 10 минута, па склонити с ватре.
10. По жељи, приликом сервирања, посути першуном.