light rain
10°C
25.11.2024.
Нови Сад
eur
116.9977
usd
111.7457
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рецепт дана: Пита од меса

13.02.2018. 10:37 10:40
Пише:
Фото: pixabay.com

Сви који воле да једу млевено месо једноставно ће уживати у овој месној пити с додатком пистаћа и брусница.

Састојци:

За фил:

- 300 г брусница,

- 3 кашике шећера,

- сок од пола поморанџе,

- маслиново уље,

- главица лука,

- 4 слајса сланине,

- 2 чена белог лука,

- мало тимијана и кадуље,

- 500 г млевене свињетине,

- 75 г пистаћа

За тесто:

- 450 г глатког брашна,

- 100 г свињске масти,

- 4 кашике млека,

- 1 јаје,

- 2 кашичице соли,

- 150 мл воде

Припрема:

1. Ставити у посуду брашно и со, а у тигањ сипати воду, маст и млеко, па мало загрејати и затим прелити преко брашна.

2. Додати размућено јаје и замесити тесто. Оставити да мало одстоји.

3. У међувремену у тигањ сипати шећер, бруснице и сок од поморанџе, па сјединити смесу на лаганој ватри.

4. Припремите фил од меса: на загрејано уље додати ситно исецкан лук, сланину насечену на тракице, бели лук и млевено месо, па све динстати око пола сата. Пред крај додати пистаће, листиће тимијана и кадуље.

5. Калуп за печење обложити папиром за печење, 2/3 теста разваљати и прекрити калуп све до ивица.

6. На тесто ставити пола месне смесе, затим бруснице и на то остатак меса. Прекрити остатком теста и премазати јајетом.

7. Пећи на 200 степени око пола сата, а онда смањити ватру на 180 и пећи још 30 минута.

8. Охладити пре служења.

Пише:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Домаће крофне

Рецепт дана: Домаће крофне

06.02.2018. 17:07 17:10
Рецепт дана: Чајни колачићи

Рецепт дана: Чајни колачићи

30.01.2018. 10:47 10:50