Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Pita od mesa

13.02.2018. 10:37 10:40
Piše:
Foto: pixabay.com

Svi koji vole da jedu mleveno meso jednostavno će uživati u ovoj mesnoj piti s dodatkom pistaća i brusnica.

Sastojci:

Za fil:

- 300 g brusnica,

- 3 kašike šećera,

- sok od pola pomorandže,

- maslinovo ulje,

- glavica luka,

- 4 slajsa slanine,

- 2 čena belog luka,

- malo timijana i kadulje,

- 500 g mlevene svinjetine,

- 75 g pistaća

Za testo:

- 450 g glatkog brašna,

- 100 g svinjske masti,

- 4 kašike mleka,

- 1 jaje,

- 2 kašičice soli,

- 150 ml vode

Priprema:

1. Staviti u posudu brašno i so, a u tiganj sipati vodu, mast i mleko, pa malo zagrejati i zatim preliti preko brašna.

2. Dodati razmućeno jaje i zamesiti testo. Ostaviti da malo odstoji.

3. U međuvremenu u tiganj sipati šećer, brusnice i sok od pomorandže, pa sjediniti smesu na laganoj vatri.

4. Pripremite fil od mesa: na zagrejano ulje dodati sitno iseckan luk, slaninu nasečenu na trakice, beli luk i mleveno meso, pa sve dinstati oko pola sata. Pred kraj dodati pistaće, listiće timijana i kadulje.

5. Kalup za pečenje obložiti papirom za pečenje, 2/3 testa razvaljati i prekriti kalup sve do ivica.

6. Na testo staviti pola mesne smese, zatim brusnice i na to ostatak mesa. Prekriti ostatkom testa i premazati jajetom.

7. Peći na 200 stepeni oko pola sata, a onda smanjiti vatru na 180 i peći još 30 minuta.

8. Ohladiti pre služenja.

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Domaće krofne

Recept dana: Domaće krofne

06.02.2018. 17:07 17:10
Recept dana: Čajni kolačići

Recept dana: Čajni kolačići

30.01.2018. 10:47 10:50