clear sky
12°C
05.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0125
usd
106.1049
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рецепт дана: Домаће крофне

06.02.2018. 17:07 17:10
Пише:
Фото: pixabay.com

Једна од омиљених посластица како старијих, тако и млажих генерација. А како и не би била, кад је тако савршено хрскава споља, а мекана и ваздушаста изнутра...

Састојци (за око 60 крофни):

- 2 квасца,

- 3 јајета,

- 2 кг брашна (мешано глатко и оштро),

- ¾ л млека,

- 3 кашике шећера

Припрема:



1. У мало топлог млека размрвити коцкице квасца уз додатак нешто шећера и брашна.

2. У темперирано брашно додати размућена јаја, нарасли квасац, шећер и млако млеко, колико треба да се добије мекано тесто.

3. Науљеним рукама намазати посуду у којој се замешало тесто, како би без пуно дирања, а после дизања, могло да се истресе на радну површину.

4. Прекривено тесто оставити да се диже на топлом.

5. Нарасло тесто истрести на радну површину, лагано растањити, па чашом или округлом модлом обликовати крофне.

6. Пржити у дубокој посуди на загрејаној масти.

7. Посути ситним шећером или додати пекмез од шљива.

Аутор:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Говедина Строганов

Рецепт дана: Говедина Строганов

01.02.2018. 10:16 10:19
Рецепт дана: Марокански кекс

Рецепт дана: Марокански кекс

29.01.2018. 10:17 10:22